A kormánypártok, a Jobbik és független képviselők is beálltak a melegellenes pedofiltörvény mögé

2021. június 15. – 14:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

157 igen és 1 nem szavazattal a parlament kormánypárti többsége és a Jobbik képviselői kedden megszavazták a különféle módosítókkal melegellenessé eltérített pedofilellenes törvénytervezetet.

A Fidesz és a KDNP képviselői közül 131-en szavaztak igennel, egy fideszes képviselő, a koronavírusból felgyógyuló Bányai Gábor nem vett részt a szavazáson, a fideszes Vargha Tamás pedig nem szavazott.

Több független képviselő állt be a kormánypártok mögé, és szavazott igennel: a Mi Hazánk Mozgalom képviselői, Dúró Dóra, Apáti István mellett Fülöp Erik, a Jobbikból kiugrott Bana Tibor, Farkas Gergely, Schneider Tamás, Varga-Damm Andrea, Volner János és az egyetlen nemzetiségi képviselő, Ritter Imre is.

Az MSZP, DK, LMP, a Párbeszéd és a Momentumhoz csatlakozott független képviselők (Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs) előre jelezték, hogy bojkottálják a szavazást, így tehát ők sem szavaztak, ahogy a független Bencsik János sem szavazott.

Egyetlen képviselő szavazott nemmel a törvényjavaslatra: a független Székely Sándor, aki posztolt is arról, hogy ő volt az egyetlen nemmel szavazó.

A fideszes Kocsis Máté pedofíliaellenes törvényjavaslatával előbb az ellenzéki pártok is egyetértettek, később viszont melegellenes módosításokkal tűzdelték tele. Itt írtunk bővebben arról, hogy a módosító javaslatok az LMBTQ-embereket hogyan érintik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!