Gyereknépszavazást jelentett be Orbán Viktor

Legfontosabb

2021. július 21. – 10:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt”

– mondta Orbán Viktor szerdán, a Facebook-oldalára feltöltött videójában, nem sokkal azután, hogy közzétette ott, hamarosan bejelent majd valami fontosat. A miniszterelnök szerint Brüsszel az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli. „Sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult” – tette hozzá, majd kifejtette, hogy itt nem engedik, hogy LMBTQ aktivisták járjanak be az iskolákba, szemben Nyugat-Európával.

„A kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményezünk öt kérdésben. Ezek a következők” – így Orbán, majd felsorolta a kérdéseket, amik az alábbiak.

1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak?

2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhető legyenek nemátalakító kezelések.

4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

5. Támogatja-e Ön, hogy a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? – olvasta fel a kérdéseket Orbán, aki azt kérte, hogy mindenki mondjon nemet a fentiekre.

Az elmúlt napokban egyébként több fontos esemény is történt, egyebek mellett az Európai Bizottság nem hagyta jóvá a magyar helyreállítási tervet; kirobbant a magyar érintettséggel is bíró Pegasus-ügy, az ún. kémszoftveres lehallgatási botrány, erről bővebben itt; megjelent a jogállamisági jelentés, súlyos kritikákkal: korrupt elit, aggasztó jogalkotás és médiahelyzet, egyebek ezek állnak benne; az EP alelnöke közölte, hogy korlátozná az uniós támogatások kifizetését Magyarország és Lengyelország számára; illetve bejelentették, hogy az EU kötelezettségszegési eljárást indít Magyarországgal szemben a melegek alapvető jogainak megsértése miatt.


A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!