Az amerikai nagykövetség aggodalmát fejezte ki a pedofiltörvény melegellenes részei miatt

2021. június 15. – 19:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Civil szervezetek, európai parlamenti képviselők és médiavállalatok fejezték ki tiltakozásukat a kedden megszavazott melegellenes intézkedéseket tartalmazó pedofiltörvény miatt. A törvény bírálói szerint a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítésének tiltása és a pedofíliával összemosása súlyosan megbélyegzi az LMBTQ-embereket, továbbá lelki sérüléseket okozhat a kamaszok körében, ha a másság létezéséről és elfogadásáról nem lehet nyíltan beszélni az iskolai felvilágosításon.

Az ügyben megszólalt a budapesti amerikai nagykövetség is.

„Az Amerikai Nagykövetség mély aggodalmát fejezi ki a parlament által ma elfogadott törvény LMBTQI+ ellenes részei miatt” – írják közleményükben.

Az Egyesült Államok szerint a kormányok kötelessége a szólásszabadság előmozdítása és az emberi jogok védelme, beleértve az LMBTQI+ közösség jogait is. Idézik Joe Biden amerikai elnököt, aki LMBTQI+ jogvédők felé a Pride-hónap alkalmából június 1-jén tett nyilatkozatában úgy fogalmazott: „Látunk titeket, támogatunk titeket, és inspiráló a teljes egyenlőség elérése érdekében mutatott bátorságotok.”

Biden alelnöke, Kamala Harris részt vett a múlt heti washingtoni Pride-felvonuláson, egy rövid ideig együtt sétált férjével a tömegben.

Így ő az első hivatalban lévő amerikai alelnök, aki kiment a felvonulásra.

A biztonságiakkal körbevett Harris „Love is love”, azaz „a szeretet az szeretet” feliratú pólóban integet a tömegnek, és közben azt kiáltja, hogy „boldog Pride-ot”. A Pride-hónap minden évben júniusban van, ekörül rendezik a felvonulásokat és különféle rendezvényeket. Magyarországon július 24-én lesz a Pride-vonulás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!