Kamala Harris is vonult a washingtoni Pride-on

2021. június 13. – 13:54

Másolás

Vágólapra másolva

Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke és férje is kiment a washingtoni Pride-felvonulásra szombaton, egy rövid ideig együtt sétáltak a tömeggel. Így ő az első hivatalban lévő amerikai alelnök, aki kiment a felvonulásra.

Több felvétel is készült az eseményről, ezen a videón például azt látni, ahogy a biztonságiakkal körbevett Harris „Love is love”, azaz „a szeretet az szeretet” feliratú pólóban integet a tömegnek, és közben azt kiáltja, hogy „boldog Pride-ot”.

Egy rövid felszólalásban azt is mondta a tömegnek, hogy támogatja az LMBTQ-közösséget, de tudja, hogy még „nagyon sok dolgunk van”, és további előrelépések kellenek a transzneműek védelme érdekében, különösen a munkaerőpiaci és lakhatási helyzetükben.

A Pride-hónap minden évben júniusban van, ekörül rendezik a felvonulásokat és különféle rendezvényeket. Magyarországon július 24-én lesz a Pride-vonulás.

Június 14-ére viszont tüntetést szervez a pedofiltörvény melegellenes módosításai ellen a Kossuth térre, az Országház elé az Amnesty International. A „Propagandatörvény helyett elfogadást” névre hallgató tüntetést az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség és a Szivárványcsaládokért Alapítvány hirdette meg azután, hogy a kormánypártok több új kiegészítési javaslattal éltek a parlament előtt lévő pedofilellenes törvénycsomagra vonatkozóan.

A módosítások között szerepel, hogy megtiltanák a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását, még az ilyet tartalmazó reklámokat is. A szexuális felvilágosításból kizárnák a civilek egy részét, ilyen előadásokat csak nyilvántartásba vett szervezetek és előadók tarthatnának az iskolákban.

Itt írtunk bővebben arról, hogy a pedofíliaellenes törvénycsomagba illesztett módosító javaslatok az ellenzéknek politikai csapdát jelentenek, az LMBTQ embereket pedig súlyosan megbélyegzik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!