A Jobbik beáll az LMP-s Demeter Márta mögé a VIII.-IX. kerületi körzet előválasztásán

2021. április 29. – 10:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Az ellenzéki összefogás azt jelenti, hogy a pártérdeket felül kell, hogy írja a nemzet érdeke. A nemzet érdeke pedig azt kívánja, hogy 2022-ben mindenhol egy közös ellenzéki jelölt, a legalkalmasabb jelölt mérkőzhessen meg a Fidesszel. Akkor is, ha az épp nem jobbikos” – áll a Jobbik csütörtöki közleményében, amiben arról számolnak be, hogy nem indítanak saját jelöltet a budapesti 6. sz. országgyűlési egyéni választókerületben, hanem az LMP szerdán bejelentett jelöltjét, Demeter Mártát támogatják. Nem ez az első eset, hogy a Jobbik LMP-s politikus mögé áll be: Budapest 1-es választókerületében Csárdi Antalt támogatják.

Demeter hálás a Jobbik támogatásáért. „Nagyon köszönöm a Jobbik bizalmát, és nagyon sokat jelent számomra Jakab Péter támogatása” – mondta az Alfahírnek.

Ebben a választókerületben sok jelölt indul az előválasztáson, eddig az ő nevük ismert:

  • Csordás Anett, a C8 és Pikó András polgármester civil jelöltje, akit a Momentum is támogat.
  • A VIII. és IX. kerület nagy részét magában foglaló választókerületben a DK Manhalter Dánielt indítja.
  • Jámbor András, a Mérce volt főszerkesztője is indul, őt a Szikra Mozgalom támogatja.
  • Az LMP Demeter Mártát indítja, mögé állt be a Jobbik.
  • Már azt is tudni lehet, hogy a kormánypárt Sára Botondot, a Budapesti Kormányhivatal kormánymegbízottját indítja itt 2022-ben.

A 2022-es választások előtt összekovácsolódó, az előválasztás végén egy közös miniszterelnök-jelöltet és 106 egyéni jelöltet adó nagy ellenzéki összefogás legfontosabb hatásait itt elemeztük ki, míg az ellenzéki előválasztás pontos menetrendjéről itt, Karácsony Gergely és Dobrev Klára jelöltségéről pedig itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!