A Jobbik beáll az LMP-s Demeter Márta mögé a VIII.-IX. kerületi körzet előválasztásán

2021. április 29. – 10:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Az ellenzéki összefogás azt jelenti, hogy a pártérdeket felül kell, hogy írja a nemzet érdeke. A nemzet érdeke pedig azt kívánja, hogy 2022-ben mindenhol egy közös ellenzéki jelölt, a legalkalmasabb jelölt mérkőzhessen meg a Fidesszel. Akkor is, ha az épp nem jobbikos” – áll a Jobbik csütörtöki közleményében, amiben arról számolnak be, hogy nem indítanak saját jelöltet a budapesti 6. sz. országgyűlési egyéni választókerületben, hanem az LMP szerdán bejelentett jelöltjét, Demeter Mártát támogatják. Nem ez az első eset, hogy a Jobbik LMP-s politikus mögé áll be: Budapest 1-es választókerületében Csárdi Antalt támogatják.

Demeter hálás a Jobbik támogatásáért. „Nagyon köszönöm a Jobbik bizalmát, és nagyon sokat jelent számomra Jakab Péter támogatása” – mondta az Alfahírnek.

Ebben a választókerületben sok jelölt indul az előválasztáson, eddig az ő nevük ismert:

  • Csordás Anett, a C8 és Pikó András polgármester civil jelöltje, akit a Momentum is támogat.
  • A VIII. és IX. kerület nagy részét magában foglaló választókerületben a DK Manhalter Dánielt indítja.
  • Jámbor András, a Mérce volt főszerkesztője is indul, őt a Szikra Mozgalom támogatja.
  • Az LMP Demeter Mártát indítja, mögé állt be a Jobbik.
  • Már azt is tudni lehet, hogy a kormánypárt Sára Botondot, a Budapesti Kormányhivatal kormánymegbízottját indítja itt 2022-ben.

A 2022-es választások előtt összekovácsolódó, az előválasztás végén egy közös miniszterelnök-jelöltet és 106 egyéni jelöltet adó nagy ellenzéki összefogás legfontosabb hatásait itt elemeztük ki, míg az ellenzéki előválasztás pontos menetrendjéről itt, Karácsony Gergely és Dobrev Klára jelöltségéről pedig itt írtunk.