LMP-s politikus mögé állt be a Jobbik a belvárosban

2021. április 13. – 17:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csárdi Antal LMP-s politikus indítását támogatja a Jobbik a belvárosban, egészen pontosan Budapest 1-es választókörzetében, a 2022-es országgyűlési választásokat megelőző ellenzéki előválasztáson. Ezt Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje jelentette be Facebookon, ahol közölte, hogy

„Csak ott indítunk jobbikos jelöltet az előválasztáson, ahol mi vagyunk a legalkalmasabbak a Fidesz legyőzésére. Vannak viszont olyan körzetek, ahol más pártok jelöltjeiben vagy épp civilekben látjuk a megoldást.”

Éppen ezért a Budapesti 1. sz. országgyűlési egyéni választókerületben nem állítanak saját jelöltet azzal a Csárdival szemben, aki 2018-ban Hollik István előtt végzett – Csárdi javára akkor Fekete-Győr András (Momentum), V. Naszályi Márta (MSZP−Párbeszéd) és Juhász Péter (Együtt) is visszalépett, a Jobbik akkor viszont nem tette meg, ezért is fontos lépés, hogy most Csárdi mögé állnak. Ez a választókerület a teljes I. kerületből, a teljes V. kerületből, a VII. és a IX. kerület egyes részeiből áll.

Csárdi Antal, az LMP képviselője felszólal a 2019-es költségvetés zárszámadásáról tartott vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 21-én – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Csárdi Antal, az LMP képviselője felszólal a 2019-es költségvetés zárszámadásáról tartott vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 21-én – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Jakab azt írta Csárdiról, hogy „évek óta kitartóan küzd a tiszta és átlátható közéletért: önkormányzati képviselőként egyike volt azoknak, akik feltárták az előző fideszes kerületvezetéshez köthető parkolási botrányokat és az áron alul osztogatott önkormányzati bérlakások ügyét Ferencvárosban”.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltjével, Jakabbal nemrég interjúztunk is, a beszélgetést itt tudja elolvasni.

A 2022-es választások előtt összekovácsolódó, az előválasztás végén egy közös miniszterelnök-jelöltet és 106 egyéni jelöltet adó nagy ellenzéki összefogás legfontosabb hatásait pedig itt elemeztük ki.

(Cikkünk korábbi verziójában tévesen írtuk, hogy Csárdi 2018-ban Fekete-Győr András előtt végzett a választókerületben, hiszen Fekete-Győr visszalépett a javára, így nem is volt versenyben.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!