A Momentum a helyi civilek jelöltjét, Csordás Anettet támogatja a VIII.-IX. kerületi körzet előválasztásán

2021. április 15. – 08:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csordás Anettet, a C8 és Pikó András polgármester civil jelöltjét támogatja a Momentum a budapesti 6. OEVK-ban tartandó előválasztáson – derül ki a párt közleményéből. A VIII. és IX. kerület nagy részét magába foglaló választókerületben Csordás jelentette be először az indulását, de azóta kapott kihívókat: a DK Manhalter Dánielt indítja itt, és megméretteti magát Jámbor András, a Mérce volt főszerkesztője is.

Csordás Anett civil aktivista, pedagógus, közösségszervező, oktatási és fogyatékosügyi szakértő, a legtöbben az egyedülálló sikert elért otthonápolási kampány vezéralakjaként emlékezhetnek rá. A Lépjünk, hogy Léphessenek Közhasznú Egyesület egyik alapítója és elnöke volt az elmúlt években, számos esélyegyenlőségi kampányban dolgozott, megalapította a Holnap Iskoláját. A róla készült cikkünket itt olvashatja.

Csordás Anett. Fotó: Huszti István / Telex
Csordás Anett. Fotó: Huszti István / Telex

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje a Facebookon közzétett bejelentő videóban azt mondta, „Anett egy helyben lakó civil lokálpatrióta, aki nem csak a családok egyenjogúságáért küzd, hanem egyenlő lakástámogatásért is ezekben a kerületekben.” Szerinte 2019-ben nagyon nyertek a józsefvárosiak és a ferencvárosiak azzal, hogy „Pikó András és Baranyi Krisztina személyében olyan civil polgármesterek vették át a vezetést akik átlátható, tiszta és szociálisan érzékeny kerületeket építenek azóta is”, 2022-ben ugyanezt a receptet lesz érdemes használni.

Mohai Andrea, a C8 elnöke szerint a Momentummal együttműködve az előválasztáson és a 2022-es országgyűlési választáson is el lehet érni azt a sikert, mint 2019-ben Pikó András polgármesteri megválasztásakor.

Csordás Anett arról beszélt „kiemelten fontos az, hogy a civilek és a pártok erős szövetséget kössenek egymással”, és elmondta, hogy parlamentbe kerülése esetén a Momentum frakcióját fogja erősíteni. Céljairól azt mondta, azért fog dolgozni, hogy Józsefvárosban és Ferencvárosban méltó lakhatási körülményei legyenek az embereknek, „és egy olyan családpolitikáért, amely nem csak a felsőközéposztálybeliek érdekeit szolgálja, hanem minden családét”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!