Az LMP Demeter Mártát indítja a VIII.-IX. kerületi körzet előválasztásán

2021. április 28. – 12:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb kihívót kapott a budapesti 6. OEVK-ban tartandó előválasztáson Csordás Anett, a C8 és Pikó András polgármester civil jelöltje, akit a Momentum is támogat. A VIII. és IX. kerület nagy részét magába foglaló választókerületben a DK Manhalter Dánielt indítja, és megméretteti magát Jámbor András, a Mérce volt főszerkesztője. A negyedik indulót ma az LMP jelentette be: ők Demeter Mártát indítják.

Az országgyűlési képviselő Demeter Márta bejelentésekor a Mérce szerint azt mondta: „a képviselet alapja a partnerség, az együttműködés kell hogy legyen.” Kiemelte, hogy a közös ellenzéki program alapján kívánja felépíteni programját, így fontos számára a helyi önkormányzatokkal való korrekt partnerség kialakítása, a tisztességes fizetést biztosító munkahelyek létrehozása, a megfizethető lakhatás, de az épületek energetikai fejlesztése is.

Demeter, akivel szemben hivatal visszaélés miatt indult büntetőügy egy írásbeli kérdése nyomán, amiben arra utalt, hogy Orbán Viktor lányát − szabályellenesen – egy katonai géppel hozták haza Ciprusról, azt is mondta: szerinte a helyi állami nagyberuházásokba (Blaha Lujza tér fejlesztése, vasútfejlesztés, rozsdaövezetek felszámolása) a helyieknek beleszólást kellene engedni.

A 2022-es választások előtt összekovácsolódó, az előválasztás végén egy közös miniszterelnök-jelöltet és 106 egyéni jelöltet adó nagy ellenzéki összefogás legfontosabb hatásait itt elemeztük ki, míg az ellenzéki előválasztás pontos menetrendjéről itt, Karácsoly Gergely és Dobrev Klára jelöltségéről pedig itt írtunk.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!