Az LMP Demeter Mártát indítja a VIII.-IX. kerületi körzet előválasztásán

2021. április 28. – 12:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb kihívót kapott a budapesti 6. OEVK-ban tartandó előválasztáson Csordás Anett, a C8 és Pikó András polgármester civil jelöltje, akit a Momentum is támogat. A VIII. és IX. kerület nagy részét magába foglaló választókerületben a DK Manhalter Dánielt indítja, és megméretteti magát Jámbor András, a Mérce volt főszerkesztője. A negyedik indulót ma az LMP jelentette be: ők Demeter Mártát indítják.

Az országgyűlési képviselő Demeter Márta bejelentésekor a Mérce szerint azt mondta: „a képviselet alapja a partnerség, az együttműködés kell hogy legyen.” Kiemelte, hogy a közös ellenzéki program alapján kívánja felépíteni programját, így fontos számára a helyi önkormányzatokkal való korrekt partnerség kialakítása, a tisztességes fizetést biztosító munkahelyek létrehozása, a megfizethető lakhatás, de az épületek energetikai fejlesztése is.

Demeter, akivel szemben hivatal visszaélés miatt indult büntetőügy egy írásbeli kérdése nyomán, amiben arra utalt, hogy Orbán Viktor lányát − szabályellenesen – egy katonai géppel hozták haza Ciprusról, azt is mondta: szerinte a helyi állami nagyberuházásokba (Blaha Lujza tér fejlesztése, vasútfejlesztés, rozsdaövezetek felszámolása) a helyieknek beleszólást kellene engedni.

A 2022-es választások előtt összekovácsolódó, az előválasztás végén egy közös miniszterelnök-jelöltet és 106 egyéni jelöltet adó nagy ellenzéki összefogás legfontosabb hatásait itt elemeztük ki, míg az ellenzéki előválasztás pontos menetrendjéről itt, Karácsoly Gergely és Dobrev Klára jelöltségéről pedig itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!