Ez itt egy nagybetűs Valami helye, felpántlikázva, egy-két nullát hozzákanyarítva

2021. március 14. – 10:27

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemreméltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

1. Minél többet beszél a politika a múltról, annál kevesebb közünk van hozzá. A zöldülő bronzszobrok szemmagasság feletti vakfoltok, csak a madárürülék fehérje szúr szemet. A sorozatgyártott köztéri giccsemlékművek, melyek idáig a Madách téri napernyős Sisivel érték el a műfaj csúcsát, soha nem is akartak mondani semmit azon kívül, hogy ez itt egy nagybetűs Valami helye, felpántlikázva, egy-két nullát hozzákanyarítva. A magukat komolyabban vevő múltipari vállalkozók márványfröccsöntött embernagyságú nippek helyett nemzeti sorskérdésekben, kollektív traumákban és egyperces néma csendben utaznak.

2. Természetesen nem tudjuk megítélni, hogy milyen iratokról van szó, mindenesetre a közlemény alapján 2021. március 5-én 15 óra körül Nataliya Bashinskaya és egy Franz Vladimir Habsburg-Lothringen néven bemutatkozó ukrán személy – több ukrán és magyar személy kíséretében – hamis meghatalmazásokkal próbáltak belépni az üzem területére, hogy átvegyék a cég feletti irányítást.

3. A fojtást általában egy tömővasnak vagy fojtóvasnak nevezett rúddal tömörítették. Phineas Gage-nek ez annyira fontos és közeli munkaeszköze volt, mint a mikrofonállvány a Korn énekesének, legalábbis ő is készíttetett egy egyedi darabot saját magának (igaz, nem H. R. Gigerrel, csak egy kováccsal).

4. Ha magamra nézek, egy nyurga srác, aki tele volt szenvedéllyel, és aki nem tudta megállítani a fülén a labdát, talán még olykor esetlenül is mozogtam, 24-szeres válogatott lettem, és német bajnok.

5. A politikusok egyes országokban mintha tényleg azt akarnák, hogy folyton tartsunk valamitől, de hát nekünk meg pont tőlük kell mindig tartanunk. Mert ezzel eltakarják azt, amitől valóban tartanunk kell.

6. Hétvégénként egyetlen nap alatt „több mint 500 ezer embert be tudunk oltani”, de ennél jelenleg kevesebb oltóanyag áll rendelkezésre. A miniszter szerint az oltópontok jelenleg tehát nem működnek teljes kapacitáson, ennek pedig „a nehézkes uniós vakcinabeszerzés” az oka.

7. Dogecoin persze ekkor még nem létezett, de miután Palmert egyre több haverja kezdte el zaklatni, hogy csinálja meg, egy este meló után leült egy sörrel, és megvette a dogecoin.com honlapot, ahova gyorsan fel is töltött egy érmére fotosoppolt dogét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!