A zaklatás eltussolásával vádolt operettszínházi igazgató is az SZFE oktatója lesz

2021. január 16. – 21:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb név került nyilvánosságra a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) új oktatói gárdájából, a teljes listát a hvg.hu tette közzé.

Arról már korábban is írtunk, hogy február 1-jétől az SZFE oktatója lesz Hír Tv műsorvezetője, Velkovics Vilmos is, mint ahogy a közmédia több jelenlegi vagy korábbi munkatársa is rajta van a listán.

De rajta van a most nyilvánosságra került listán Kiss-B. Atilla neve is, aki a Budapesti Operettszínház igazgatója, és

akit több operettszínházi munkatársa is szexuális zaklatás és verbális bántalmazás eltussolásával vádolt meg.

Még június elején jelent meg az Indexen egy cikk, amelyben egy operettszínházi dolgozó arról számolt be, hogy Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató megalázó kommunikációja elviselhetetlen munkakörnyezetet teremtett a színházban, míg egy másik ott dolgozó azt állította, Kriza elfogadhatatlan megjegyzéseket tett a testére és a szexuális életére.

Az Indexnek többen is azt állították, hogy

jelezték Kiss-B. Atillának a zaklatást, de ő nem tett semmit, sőt a szexuális zaklatás áldozatát zárt ajtós, négyszemközti tárgyalásra küldte a zaklatójához.

Az ügyvezető aztán egy év után távozott, és ugyan az Emmi később vizsgálatot indított az ügyben, de arra jutottak, hogy nem történt zaklatás.

Igaz, az áldozatokat nem hallgatták meg a vizsgálat alatt.

Hogy Kiss-B. Atillát is meghívták oktatni az SZFE-re, azért is érdekes a hvg.hu cikke szerint, mert az SZFE modellváltásának előkészítését épp a Gothár-ügy kirobbanásakor kezdték meg, és részben Gothár Péter zaklatási botrányáházoz is kötötték. Gothár Péter egyébként a Katona József Színházban követte el a zaklatást, és a színház szerződést bontott vele, míg az SZFE-n vizsgálatot indítottak ellene.

Frissítés 2021.02.02.: Cikkünk korábbi verziójában valótlanul állítottuk, hogy Kiss-B. Atillát több operettszínházi munkatársa is szexuális zaklatással és verbális bántalmazás eltussolásával vádolta meg. A valóság ezzel szemben az, hogy Kiss-B. Atillát több operettszínházi munkatársa szexuális zaklatás és verbális bántalmazás eltussolásával vádolta. A pontatlanságért mindenkitől elnézést kérünk.

Felfüggesztették az őszi félévet

Szarka Gábor kancellár és Novák Emil általános rektorhelyettes november 6-án függesztette fel az egyetem őszi félévét. A hallgatók elutasították a tanév rendjének módosítását, és a Fővárosi Törvényszék szerint sem tekinthető semmisnek az őszi félév. A hallgatók a bevezetett új járványügyi rendelet miatt végül november 10-én hagyták el az egyetem elfoglalt épületeit. Másnap Vidnyánszky Attila, az SZFE fölé rakott alapítvány kuratóriumának elnöke kijelentette, hogy februártól új helyszínen fog folytatódni az oktatás.

Az SZFE- blokádról itt írtunk részletesen, az egyetemfoglalókról készített videónkat itt találja:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!