A Hír TV-s Velkovics Vilmos az SZFE új tanárairól kérdezett, miközben őt is felkérték oktatónak

2021. január 16. – 11:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közel harminc új oktatót nevezhetnek ki a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) a modellváltás részeként, illetve a felmondások miatt is fel kell tölteni a tanári kart.

A 444.hu azt írta, hogy az idei szabadságigényekkel kapcsolatban küldtek ki a főállású oktatóknak egy dokumentumot, amin az új tanárok nevei is láthatók. A Nyugatifeny.hu 13 oktatót meg is nevezett. A 444 azt írja, ezek az oktatók jönnek a korábban felmondott tanárok és osztályfőnökök helyére.

A listán szerepel a Hír TV műsorvezetője Velkovics Vilmos is. Velkovics pénteken éppen az SZFE kancellárjával, Szarka Gáborral beszélgetett, és az adásban megkérdezte, hogy mi a helyzet az oktatókkal, és hogy van-e már a pótlásukra ötletük. Mindezt úgy, hogy már az ő neve is ismert volt új oktatóként. Ezt azonban nem jelezte. (A műsorvezető valószínűleg a 444 cikkére reagálva szombat délelőtt egy posztban meg is erősítette, hogy az SZFE-n fog tanítani.)

A kiszivárgott oktatói listán többek között szerepel még Szarvas József, a Nemzeti Színház színésze. Baska Barbara, aki korábban Orbán Viktor miniszterelnök facebookos videóit készítette, Banner Géza, aki a Duna TV Kívánságkosár, illetve a Kossuth Rádió Napközben című műsorát vezette.

Szarka Gábor kancellár és Novák Emil általános rektorhelyettes november 6-án függesztette fel az egyetem őszi félévét. A hallgatók elutasították a tanév rendjének módosítását, és a Fővárosi Törvényszék szerint sem tekinthető semmisnek az őszi félév. A hallgatók a bevezetett új járványügyi rendelet miatt végül november 10-én hagyták el az egyetem elfoglalt épületeit. Másnap Vidnyánszky Attila, az SZFE fölé rakott alapítvány kuratóriumának elnöke kijelentette, hogy februártól új helyszínen fog folytatódni az oktatás.

Az SZFE- blokádról itt írtunk részletesen, az egyetemfoglalókról készített videónkat itt találja:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!