Szájer lemondott soproni díszpolgári címéről

2020. december 3. – 13:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szájer József levélben jelezte, hogy lemond Sopron városától kapott díszpolgári címéről, a döntést elfogadták, az erről szóló határozat a veszélyhelyzet miatt polgármesteri hatáskörben született meg, írta ki a Facebookjára Farkas Ciprián, Sopron Fidesz-KDNP-s polgármestere.

Szerdán a DK a 24.hu szerint jelezte, hogy egyik önkormányzati képviselőjük is kezdeményezi a díszpolgári cím visszavonását, mert Szájer méltatlanná vált a címre.

Belga lapértesülések alapján derült ki, hogy a Fidesz legtapasztaltabb európai parlamenti képviselője azért mondott le váratlanul vasárnap EP-mandátumáról, mert péntek este rendőrségi rajtaütés során megállították, miután az ereszcsatornán mászva menekült egy, a karanténszabályokat megszegve, többségében férfiak részvételével rendezett 25 fős brüsszeli orgiáról. Szájer táskájában ecstasytablettákat is találtak, ő azt állítja, nem tudja, hogyan kerültek oda, de a bulin való részvételét elismerte.

Szájer szerdán kilépett a Fideszből, Orbán Viktor azt mondta, hogy védhetetlen volt, amit tett.

A Szájer ügye körüli kérdésekről itt olvashatja el gyorstalpalónkat. És azt, hogyan hathat mindez a pártra – amely épp az LMBTQ-közösség elleni érzelmekre is fel akarta húzni újabb politikai hadjáratát.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

A nemzetközi sajtó rendkívül részletesen írt a „kanos magyarról”, a hazai kormányközeli média igen visszafogottan számolt be az ügyről, amit a fideszes politikusok érdemben egyáltalán nem kommentálnak. Helyette inkább körbekerítették Orbán irodáját:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!