Török Gábor: Nem vitás, hatalmas csapás a Fidesznek a Szájer-botrány

2020. december 2. – 12:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Az újabb szexbotrány, ezt szerintem senki nem vitatja, hatalmas csapás a Fidesznek. Számtalan tekintetben: egy értékes politikus elvesztése miatt, a hitelességen esett csorba miatt, a nemzetközi visszhangok és következmények okán, egy gondosan építgetett téma »sérülése« miatt és persze kommunikációs nehézségek miatt is (lásd »brüsszelezés« új értelmezése), hogy csak párat említsek” – írja a Facebookon Török Gábor politikai elemző a kedden kipattant Szájer József-ügyről.

Belga lapértesülések alapján derült ki, hogy a Fidesz legtapasztaltabb európai parlamenti képviselője azért mondott le váratlanul vasárnap, mert péntek este rendőrségi rajtaütés során fülön csípték, miközben az ereszcsatornán mászva menekült egy a Covid-szabályokat megszegve rendezett 25 fős brüsszeli orgiáról. Szájer táskájában ecstasytablettákat is találtak, ő azt állítja, nem tudja, hogyan kerültek oda, de a bulin való részvételét elismerte.

Török szerint most az a kérdés, hogy ettől az ügytől mi változik meg hosszabb távon, és hogyan reagálnak majd erre a potenciális Fidesz-szavazók. „Különösen azok, akik nem »minden körülmények között« szavaznak a Fideszre, és egy ilyen helyzetben időlegesen vagy tartósan kiábrándulhatnak, elbizonytalanodhatnak. Szóval most elsősorban őket érdemes figyelni, hallgatni, olvasni – biztos vagyok benne, hogy a következő napokban-hetekben a kormánypárt is ezt fogja kutatni ezerrel” – írja a politikai elemző, akivel korábban a Telex interjút is csinált.

Szerdán a kormányülés előtt a Telex több kormánypárti politikust kérdezett a Szájer-ügyről, aztán megjelent egy rakás rendőr, és teljesen elzárta a sajtó elől a Karmelita bejáratát. A Fidesz közleményében kiadott egy mondatán túl a kabinet tagjai látványosan nem akartak semmit mondani a kormánypártok legismertebb európai politikusának lebukásáról. Erről videónkat alább láthatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!