Lemondott EP-mandátumáról Szájer József

2020. november 29. – 11:08

frissítve

Lemondott EP-mandátumáról Szájer József
Szájer József európai parlamenti képviselő egy 2019-es ünnepségen – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott európai parlamenti mandátumáról Szájer József, a Fidesz politikusa, december 31-i hatállyal, írja a HVG, amely szerint Szájer vasárnap tájékoztatta erről Davit Sassolit, a EP elnökét.

„Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom”

– kezdődik a Szájer lemondását taglaló közlemény, amelyben arról is ír, hogy egy ideje már lelki terhet jelent számára a napi politikai küzdelemben való részvétel. „Harminc éve szolgálom Magyarországot hivatásos politikusként. Ennek túlnyomó részében az európai terepen dolgoztam. Feladataimat igyekeztem lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választóim érdekeit képviselni” – fogalmazott.

Az 59 éves Szájer József alapító tagja volt a Fidesznek, 1990-2004 között a magyar országgyűlésben dolgozott képviselőként, majd négy cikluson át az Európai Parlament tagja lett. Tájékoztatása szerint a jövőben „a gyakorlati politikusi tevékenység helyett a távlatosabb, szellemi területen” kívánja folytatni a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkát.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: szomorúan fogadták Szájer József döntését, aki Magyarország európai uniós csatlakozása, 2004 óta meghatározta a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának munkáját, amelynek vezetője, később elnöke lett. „A legismertebb és legelismertebb magyar európai parlamenti képviselővé vált, a képviselőcsoport irányvonalának alakításáért mind a mai napig felelősséget vállal” – írták, hozzátéve, hogy köszönetet mondanak Szájernek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!