7per7: Olyan történt a Rákóczi téren, mint még sosem

2020. november 8. – 07:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemreméltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

Rápillantok a pultnál ülő törzsvendégre, aki félárbócra eresztett maszkkal komótosan kortyolgatja a sörét. Vajon a pult asztalnak számít?

Igen, az ott Boba Fett mandalori páncélja, és igen, a rész végén bizony maga a bujdokolást választó, önmagát posztapokaliptikus Berényi Miklósnak álcázó Boba Fett.

Már nem tudni biztosan ki beteg, sokan tünetmentesek. Ezért most mindenkit fertőzőnek tekintenek.

Az iskolabezárás a hivatalos protokoll szerint egy soklépcsős, több intézmény közös munkáját igénylő folyamat: először az Emberi Erőforrások Minisztériumának, azaz az EMMI-nek és a Népegészségügyi Központnak, azaz az NNK-nak is be kell jelenteni a fertőzéseket, az NNK az a szerv, amelyik a kontaktkutatásokat elvégzi, illetve ajánlást tesz ez alapján az EMMI felé, az EMMI pedig, ha jogosnak tartja a Népegészségügyi Központ ajánlását, akkor előterjeszti azt az operatív törzsnek, az operatív törzs az a szerv, amely végül dönt, de még itt sem ér véget a folyamat, ugyanis legvégül az operatív törzs döntése alapján az Oktatási Hivatal, az amely végül a hatályos rendelet alapján kiadhatja az iskola bezárásáról szóló határozatot.

Ha a kedves olvasó nem akar szegényebb lenni egy szantálillatúlegendával, itt hagyja abba az olvasást.

Az élet utánozza a művészetet, aztán szarrá veri egy feszítővassal.

Hazafele pedig olyan történt velem, mint még sose: a 6-os villamos megállás nélkül haladt át a Rákóczi téri megállón, mert elfelejtettem előre jelezni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!