Az Alelnök című sorozat négy éve megjósolta a bizarr szavazatszámlálós tüntetéseket

2020. november 5. – 14:01

Másolás

Vágólapra másolva

A Simpsons rajzfilmsorozatra szokták mondani, hogy minden fontos eseményt megjósol jó előre, de a mostani amerikai elnökválasztás körül annyira bizarr dolgok történnek, hogy olyat kitalálni se lehetne. Gondolhatnánk, és akkor jön az HBO egészen zseniális, Az alelnök (Veep) című sorozata, aminek a 2016-ban futott, ötödik évada egészen zavarba ejtő hasonlóságokat mutat a 2020-as valósággal.

Az elnökválasztás egyik jellemző, és groteszk sztorija, hogy Trump-szimpatizánsok tüntetnek a szavazatszámlálás leállításáért (olyan államokban, ahol Trump vezet, de nagyon jön fel Biden), és a folytatásáért is (ott, ahol pont fordított a helyzet, Biden áll az élen, de van esély arra hogy Trump fordítson).

Az Alelnök egyik, több epizódon át húzódó történetszála pedig arról szólt, hogy a nagyon szoros választás Nevadában dől el – erre megvan az esély egyébként most a valóságban is –, és a két jelölt kampánycsapatai által szervezett tüntetők olykor percről percre váltogatják, hogy az újraszámlálás ellen vagy mellett tüntetnek, attól függően, milyen adatok jönnek épp a központból. Négy éve, a tévében ez elképesztően abszurd és vicces volt egyszerre.

David Mandel, a sorozat producere Twitteren annyit írt ezzel kapcsolatban,

„Az élet utánozza a művészetet, aztán szarrá veri egy feszítővassal”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!