Lázár szinte szóról szóra azt gondolja az ultizásról, mint Orbán

2021. november 26. – 17:39

Másolás

Vágólapra másolva

Lázár János pénteken a hódmezővásárhelyi Rádió7 vendége volt, a félórás beszélgetés alapvetően közlekedési kérdésekről, leginkább a hamarosan útjára induló tram-trainről szólt. Egy ponton azonban az ultizás is szóba került, Lázár pedig az alábbi gondolatmenettel állt elő:

„Magyarországon nagyon nehéz fejlesztést elérni. Abban az országban, ahol a választópolgárok egy részének a kedvenc sportja az ulti, ami semmi másról nem szól, mint hogy akar egy ember valamit, és kettő arra szövetkezik, hogy megakadályozza a szándékának a megvalósításában a harmadikat. Azt gondolom, hogy ez mindent elmond az ország egy bizonyos részének a mentális állapotáról.”

Kíváncsi lettem, hogy a nagy ultis hírében álló Orbán Viktor vajon milyen következtetéseket von le az ultizás népszerűségéből, és egy gyorskeresés után arra jutottam, hogy a miniszterelnök közel három évvel ezelőtt a Kossuth Rádióban lényegében ugyanezt a szöveget mondta el Nagy Katalin műsorvezetőnek:

„Tehát Magyarországon sajnos a közeg, az nagyon ritkán inspirál bennünket sikerre, kiemelkedő teljesítményre. Az, hogy a legnépszerűbb kártyajáték az az ulti, ami arról szól, hogy ha valamit akarsz csinálni, akkor neked egyedül meg kell küzdened két másik emberrel, akik összefognak veled szemben, hogy ne sikerüljön, amit akarsz, ez sok mindent elárul rólunk.”

A magyar belpolitikában fontos szerepe van az ultizásnak, miután Orbán Viktor 2015-ben egy nem nyilvános beszélgetésen azt mondta, hogy keresi az utódját, akinek tudnia kell majd ultizni. Néhány évvel később a kormányból kikerülő Lázár János posztolt egy videót, amelyben azt mondja, hogy a jövő reményében Ulti Doktor, Ulti Professzor és Ulti Pápa társaságában megtanul ultizni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!