Másnap már kezdett világossá válni a gyenge teljesítmény oka

2021. szeptember 26. – 09:00

frissítve

Másnap már kezdett világossá válni a gyenge teljesítmény oka
Illusztráció: Grafitember

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemreméltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

1. Nemcsak Orbánnak, hanem a Telexnek is van heti, rendszeres hírlevele – ebből ugyan nem derül ki, kikkel találkoztunk az elmúlt héten, cserébe Magyarország és a világ minden fontos eseményéről gyorsan képbe lehet kerülni belőle.

2. Kevés izgalmasabb és összetettebb dolog van az időnél. Amikor például az ember azt várja, hogy végre elkészüljön a melegszendvicse, az a másfél perc is őrjítő lassúsággal telik el, de amikor viszont ki sem lát a sok feladat alól, egy pillanat alatt elrepül egy egész nap.

3. A felnőtt Alexia (Agathe Rousselle) aztán autóbemutatókon táncol, és előszeretettel gyilkol meg embereket a hajában viselt tűvel, nem sokkal később megerőszakolja egy autó, teherbe esik, kiadja magát egy eltűnt fiúnak, akit a tűzoltó apja (Vincent Lindon) könnyes szemekkel fogad vissza a karjaiba. Mint ahogy az lenni szokott.

4. A tudósok a felmerülő aggályokra azt reagálták, hogy az általuk összegyűjtött fenékadatbázis, avagy ánuszgyűjtemény, avagy popódata minden részletét egy titkosított szerveren tárolják és elemzik.

5. „Ezt sem ismerem. Ezt sem ismerem. Ezt sem ismerem. Ezt sem ismerem” – sorolja az egyéni jelölteket egy szintén helyi szavazó.

6. Másnap azonban már kezdett világossá válni a gyenge teljesítmény oka: a „válogatott” játékosai nem kézilabdázók voltak, hanem emigrálni készülő Srí Lanka-iak. Ezt a következtetést olyan finom jelzésekből szűrték le, mint hogy hiába várták őket a reggelinél, és a szobájuk is tök üres volt.

7. A hagyományokhoz emberemlékezet óta hozzátartozik az is, hogy a zarándokok a roskadásig megpakolt asztaloknál jókat esznek-isznak, énekelnek, és egyes esetekben az asztalt magukra rántva ájulásig táncolnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!