Új hidegháborút emleget Orbán a hírlevelében

2021. szeptember 23. – 08:13

Másolás

Vágólapra másolva

A Kína és az Egyesült Államok közötti új hidegháború lehetőségéről ír Orbán Viktor miniszterelnök a heti rendszeres hírlevelében – a rövid összefoglaló szerint Kína minden statisztikai mutató szerint kezdi megelőzni az Egyesült Államokat, ezért változnak az erőviszonyok. Ebben az új helyzetben Orbán szerint a magyar érdek egy erős Európai Unió, de azt is fontosnak tartja, hogy „Magyarország az Egyesült Államok jó szövetségese maradjon, miközben Oroszországgal is ésszerű és tiszteletteljes kapcsolatot kell ápolnunk. Az is fontos, hogy kihasználjuk a Kínával folytatott kereskedelem előnyeit, hiszen az számos előnnyel jár. Ez a helyes hozzáállás a külpolitikai célok szempontjából.”

A hírlevél továbbá elsorolja

  • a koronavírus-járvány miatt segítségként megszavazott adókedvezményeket;
  • hogy az Európai Bizottság támadást indított Magyarország ellen a melegellenes törvénymódosítás miatt;
  • illetve hogy a helyreállítási alap csúszása miatt jókora devizakötvény-kibocsátást tett lehetővé az Államadósság Kezelő Központ.

A hírlevél szülinapi köszöntőkártyával emlékezik meg Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárgásáról 15 évvel később, ajánl pár cikket a miniszterelnök honlapjáról, valamint megemlíti, hogy Orbán az elmúlt héten találkozott Janez Janša szlovén miniszterelnökkel, Hrisztijan Mickoszkival, a macedón Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) elnökével, illetve Andrej Babiš cseh miniszterelnökkel.

Fotó: Viktor Brief
Fotó: Viktor Brief

A miniszterelnök Viktor Brief című hírlevele egy hete, elég nagy csendben indult – a miniszterelnökség nem nagyon reklámozta be, hogy Orbán Viktor a saját logó mellett saját hírlevelet is indított, elsősorban onnan derült ki a létezése, hogy a Politico feltöltötte az első hírlevelet.

Nemcsak Orbánnak, hanem a Telexnek is van heti, rendszeres hírlevele – ebből ugyan nem derül ki, kikkel találkoztunk az elmúlt héten, cserébe Magyarország és a világ minden fontos eseményéről gyorsan képbe lehet kerülni belőle.

Még nem késő feliratkozni az első Telex Neked hírlevélre, itt tudod megtenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!