Az igazi, igényes óceánjáró utazó nem adja négy kémény alá

2021. július 12. – 05:14

Az igazi, igényes óceánjáró utazó nem adja négy kémény alá
Illusztráció: Grafitember

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemreméltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

1. A Cunard nagyon ügyesen marketingelte a négykéményes hajóit, és erősen sulykolták a korabeli köztudatba, hogy a négy kémény a legmodernebb technológia, az igazi luxus és az arisztokrata kényelem csalhatatlan jelképe és mutatója, az igazi, igényes óceánjáró utazó nem adja négy kémény alá, háromkéményessel csak a prolik járnak.

2. A fonetikusan leírt mondatot aztán hatszor ismételtem meg aggodalmamban a belgrádi vasutasnak, aki egyre hangosabban válaszolta ugyanazt, majd érthető módon rám tette a telefont.

3. Emberi igáslónak pedig nem jó lenni, úgyhogy akárhonnan jött is a gurulós bőrönd ötlete (az évezredekkel korábban felfedezett kerék biztos kellett hozzá), gondoljunk a történetére, amikor zörögve húzzuk egy macskaköves kis utcán.

4. Hogy egy könyv esetében mit jelent pontosan a hagyományostól eltérő tartalom, azt nem fejtették ki részletesen, pedig ez hasznos fogódzó lenne egy olyan veszélyes üzemnél, mint a könyv, hiszen az köztudomásúan tele van hagyományostól eltérő tartalmakkal.

5. Arról nem is beszélve, ugye, hogy a két egymás utáni „cin” még a Macskafogóba is bejuttatta az egyéb erényeiről híressé vált ókori politikust. (Ezt nevezik úgy, hogy cin-cin szituáció.)

6. Rumcájszová helyett simán csak Manka, Francin felesége a sörgyárban a haja után a neve végét is levághatja, és akár Věra Jourová is meggondolhatja, nem akar-e a jövőben inkább paní Jour lenni.

7. Egy bámulatos fekete monolit, szívesen térdre is rogynék előtte, ha úgy van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!