Ha a héten csak egy elnyomott közvélemény-kutatós trailert szeretne megnézni

2021. május 30. – 10:56

Ha a héten csak egy elnyomott közvélemény-kutatós trailert szeretne megnézni
Illusztráció: Grafitember

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemreméltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

1. Bécsben sincs kolbászból a kerítés – vagy ha abból is volt valamikor, mára megették a kutyák és a macskák.

2. Bolond-e Orbán? A miniszterelnök szerint nem.

3. Ha a héten csak egy elnyomott közvélemény-kutatós trailert szeretne megnézni, mindenképpen az elkxrtuk tűnik a legaktuálisabbnak.

4. Nem nézünk kínai filmeket, nem ismerünk kínai zeneszerzőket, ritkán olvasunk kínai drámákat, és sokan még a mandarinról sem tudják, hogy eszik, isszák vagy beszélik.

5. 10:53-kor megtudtuk, hogy 15 éve hangzott el Gyurcsány őszödi beszéde, és 10:54-kor, tehát hat (6!) perccel azután, hogy meghallgattuk a teljes, 25 perces beszédet, jött egy három perces bejátszás: részlet a beszédből.

6. Azt nem tudni, hogy előre bekészített alliteráció volt-e, de Kóbor György tényleg kimondta, hogy „summa summarum”, és átadta a szót Sum Jánosnak, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettesének.

7. Ha itt egy mesebeli fordulatra számítanánk, hogy a hős vasutas-politikus fehér vasparipán bevágtat Pennsylvaniába, és édes zsilipcsövekkel feléleszti álmába szenderült gátrendszerét, akkor tévedünk: Reilly a felújítás helyett inkább a gátnál még meglévő öt áteresz csövet távolította el, hogy tovább tudjon adni rajta nagyjából a felesleges lomok értékének megfelelő pénzért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!