Elkészült a Gyurcsány-film előzetese: Elk*rtuk

2021. május 26. – 12:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A beharangozónak megfelelően több szerkesztőségbe is motoros futár vitte a film trailerét.

Mindig is tudtuk, hogy Magyarország különleges ország. A többi európai állam frissen keletkezett nevezetes „emléknapjai” valami fontos, pozitív vagy éppen egyáltalán nem pozitív eseményhez kapcsolódnak:

  • a britek felidézik, hogy mikor szavaztak a brexitről, vagy mikor léptek ki az unióból;
  • az oroszok a Krím „visszafoglalására” emlékezhetnek;
  • az amerikaiak a WTC lerombolását nem feledik;
  • a spanyolok, a franciák vagy a portugálok nagy futballsikerekről, Eb- vagy vb-győzelemről merenghetnek.

Mi a közelmúltunkból olyan napokra emlékszünk, hogy 15 éve volt az őszödi beszéd, vagy 6 éve volt a G-nap, vagyis Gyurcsány Ferenc, esetleg Simicska Lajos trágárságainak évfordulóiról szoktunk megemlékezni.

Előbbiről, vagyis Gyurcsány kirohanásáról, amelyben arról beszél, hogy összevissza hazudott és csak mímelte a kormányzást, most film is készült.

A film készítői egy Facebook-oldalon már jó előre beharangozták, hogy motoros futárok várhatók a szenzációval, és valóban több szerkesztőségbe is eljuttatták motoros futárral a film trailerét.

Sajtóinformációk szerint Bánovits Vivianne (Drága örökösök) és Mózes András (Pappa Pia) lesznek a főszereplők.

Frissítés: Kálomista Gábor és Helmeczy Dóra, a producerei nyilatkoztak a filmről az Indexnek. Kálomista így fogalmaz a film céljairól:

Nem válaszokat keresünk, a film dolga az, hogy kérdéseket vessen fel. A döntést a nézőre bízza. Nyilván motivált, amikor nekivágtunk, hogy ma már alig emlékszünk a tizenöt évvel ezelőtti eseményekre. Egy mai harmincévesnek nagyjából fogalma sincs, mi is történt akkor. Gyurcsány Ferencre úgy gondolnak, mint egy jópofa gitározós srácra, aki néha a diszkóban is megjelenik. Holott szerintem ő követte el a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb politikai bűncselekményeit.

Az előzményekről itt és itt írtunk.

Korábban rövid összefoglalóként annyit lehetett a filmről hallani, hogy egy ambiciózus, de elnyomott közvélemény-kutató szakember rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos hangfelvétel kiszivárogtatásában, ezért úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire.

Hogy is szokták a kattintékony ajánlókat megfogalmazni? Ha a héten csak egy elnyomott közvélemény-kutatós trailert szeretne megnézni, mindenképpen az Elk*rtuk tűnik a legaktuálisabbnak.

A teaser itt látható a Hvg.hu által feltett videón:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!