Orbán munkára sarkallta a fideszes képviselőket, senkinek sem nézik el a trehányságot

2022. február 17. – 08:46

Másolás

Vágólapra másolva

Lelkesítő beszédet tartott a miniszterelnök a Fidesz–KDNP kihelyezett, zárt frakcióülésén Balatonfüreden. De figyelmeztetést is küldött a képviselőknek a Magyar Nemzet beszámolója szerint. Orbán azt mondta, hogy „a trehányságot és nemtörődömséget senkinek sem nézik el”, keményen kell dolgozniuk.

Úgy érzi, hogy a választás esélyese a Fidesz–KDNP, de ezt az esélyt meg kell ragadni, a munkát 110 százalékosan el kell végezni.

Beszédében főleg a szombati évértékelő paneljeit ismételte meg:

A 21. századi politikusok egyik legfontosabb feladata a kommentelés, a kormánypárton belül egy kész kasztrendszer körvonalazódik aszerint, hogy kinek milyen feladata van a közösségi médiában. Az igazán kiváltságosok például nincsenek fenn a Facebookon. Erről itt írtunk részletesen>>>

Ehhez kapcsolódó hír az is, hogy Magyarország elbukta a jogállamisági pert az Európai Unió Bíróságán. A luxembourgi székhelyű testület szerdán kora délelőtt hirdette ki ítéletét az ügyben, amit még tavaly márciusban indított el a magyar és a lengyel kormány a mechanizmus ellen. A mechanizmussal visszatartanák az uniós költségvetésből érkező forrásokat – azonban a bíróság szerint ezzel nem a jogállamiság megsértését büntetnék, hanem az uniós költségvetést védenék meg.

Varga Judit igazságügy-miniszter váratlanul megjelent a szerdára összehívott kormányinfón, de miután felmondta a hivatalos álláspontot, távozott, újságírói kérdésekre nem válaszolt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!