Varga Judit jött, három percig szuggerált egy pontot, majd angolosan távozott a kormányinfóról

2022. február 16. – 14:46

Másolás

Vágólapra másolva

Varga Judit ma végre megmutatta a tamáskodóknak, hogyan is kell lényegre törően, eredményesen, mindenféle kompromisszum vagy kizökkenés nélkül felolvasni egy közleményt a kormányinfón.

Az igazságügyi miniszter nagy dérrel-dúrral jelentette be délelőtt a Facebookon, hogy rendkívüli kormányinfó lesz, amin ő is „hamarosan kezd”, így több újságíró arra készült, személyesen Vargát kérdezhetik majd az elbukott jogállamisági perről, a volt államtitkára, Völner Pál kenőpénzes ügyéről, esetleg a Pegasus-botrányról.

De Varga Juditot más fából faragták. 12:35-kor elfoglalta a helyét a mikrofon mögött, ezután kormánytársa, Gulyás Gergely átadta neki a porondot mint a „felelős és illetékes tárcaminiszternek”. Varga ezután fejét néhány fokkal balra fordítva, szemeivel megtalálta a terem egy biztos pontját, és a következő három percben szinte kizárólag ennek a nyugvópontnak olvasta fel a szövegét. A miniszter egy pillanatra sem engedte el a gyeplőt, „politikai támadás”, „nagy, nyílt, nemzetközi vita”, „hihetetlen támadás az ország ellen”, mondta fel a papírjaiból, és ahogy illik, nem hagyta azt sem, hogy ezután holmi újságírói kérdésekkel kizökkentsék őt a zenből.

Végül 12:38-kor Gulyás Gergely felé fordulva megköszönte a miniszternek a figyelmet, aki elengedte őt, hogy nyugodtan menjen tovább a hivatalos teendőire, majd ő szívesen válaszol helyette az esetlegesen felmerülő kérdésekre.

Ebben a cikkben követtük a szerdai kormányinfót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!