A történelem legbékésebb háborúiban senki nem sérült meg

1810-ben a svédek nem akartak harcolni az angolokkal, mégis hadat üzentek nekik. A leghosszabb háború is vértelen volt, de a 20. században is találunk ilyen konfliktust.

A legijesztőbb Godzilla, ami valaha készült

A Godzilla Minus One kőkemény dráma a második világháború utáni Japánban. A címszereplő szörny sosem volt még ennyire könyörtelen, a pusztítása pedig olyan látvánnyal jelenik meg, ami Oscar-díjat ért.

Középkori Doommal és új Call of Dutyval támad a Microsoft a szabadidőnkre

Az Activisiont felvásárló cég az utóbbi évek egyik legerősebb videójátékos bemutatóját tartotta meg vasárnap este.

Aki lusta, tovább él? – az MTA középiskolásoknak segít eligazodni a manipulatív világban

Az akadémia fiatalos előadássorozatot készített arról, hogyan kell elkerülni a post-truth korszak csapdáit.

Több százan haltak meg a normandiai partraszállás főpróbáján

Nyolcvan éve kezdődött meg a második világháború egyik legfontosabb hadművelete. A szövetségesek diadalát egy balsikerű hadgyakorlat előzte meg, amin a németek is megjelentek. A kínos kudarc...

Tedd próbára újra, át tud-e verni a média!

Orosz harcos a Nagykunságban, kísértet a Hold mögött, kivonul a McDonald's – újabb kvízünk az elmúlt hetek kattintásvadász cikkeiről.

Egyes madarak hangyában fürdenek, nem tudni, miért

Varjak, seregélyek, szajkók is hódolnak az antingnak. Kórokozókat irtanak így, vagy csak lazítanak? Az elméletek közül akár több is igaz lehet.

A Rubik-kocka fél évszázada: alapjáték lett, aztán popkulturális ikon

2024 Rubik-év: a feltaláló július 13-án ünnepli a nyolcvanadik születésnapját, a kocka pedig tavasszal volt ötvenéves. A játék feltűnt az Agymenőkben, A Simpson családban és Spice Girls-klipben is....

Szitává lőtték őket az út szélén, de sejthető volt, hogy ez lesz a vége

Bonnie-t és Clyde-ot 90 éve végezte ki egy texasi rangerek által szervezett kommandó. Bonnie versben jósolta meg a halálukat. A bűn útjára lépett szerelmespár történetét később sokan romantizálták,...

Rejtély, hogy a kardszárnyú delfinek miért süllyesztenek el hajókat

Tanulékony, többtonnás állatok a kormánylapát és a tőkesúly ellen: fix egyes. A delfinek valószínűleg nem akarnak rosszat a rongálással, de az egyik elméletben egy traumatizált nőstény is szerepel.

Kövess minket Facebookon is!