2016-ban tényleg találtak egy szörnyet a Loch Ness tóban

Persze nem élőt, hanem egy filmes kelléket, ami évtizedek óta a tó mélyén hevert. A Van, aki forrón szereti rendezője miatt került oda.

Kína egy eldugott részén máig dinoszauruszcsontot esznek, mert gyógyhatásúnak hiszik

Van, ahol sárkánycsontnak gondolják a leleteket, máshol mágikus kőnek. Kína a mamut- és elefántcsont legnagyobb felvásárlója is.

BASIC: Einstein magyar tanársegédje alkotta meg mindenki programnyelvét

Éppen 60 éve futott le az első BASIC program a Dartmouth College-en. Kemény János egy kollégájával, Thomas Kurtzcal fejlesztette ki a nyelvet, hogy közelebb hozza a számítástechnikát a diákokhoz....

A siket némafilmsztár, akinek a hangosfilmek elvették a munkáját, erre elkezdte feliratozni őket

Emerson Romero módszere kezdetleges volt, de a filmfeliratozás úttörőjének számít. Később ébresztőórát és füstjelzőt is készített siketeknek.

A World Trade Center romjai alatt találtak egy 18. századi hajóroncsot

2010-ben egy új épület alapjának ásásakor akadtak a leletre, ami ugyanolyan fából épült, mint a philadelphiai Függetlenségi Csarnok, ahol az alapító atyák aláírták a függetlenségi nyilatkozatot.

Meg lehet halni az ötnapos spagettitől

Egy baktérium méreganyagot termel az élelmiszeren, főleg a rizsen és a tésztán. A nem megfelelően tárolt maradék emiatt súlyos ételmérgezést okozhat, ami ellen a mikrózás sem véd.

A Fallout-sorozat örömünnep a rajongóknak

Fantasztikus, ahogy kinéz, véres, vicces és tökéletesen megidézi az alapanyagul szolgáló videójátékokat. A cselekmény néha bukdácsol, de gémereknek így is szórakoztató. Az, hogy Fallout-szüzeknek...

Sorra haltak az emberek Oppenheimer atombombatesztje után, de Amerika ezt máig nem ismerte el

Tizenkét lány egy közeli táborban aludt, amikor a robbanás történt, közülük tízen nem érték meg a negyvenéves kort. A halálos rákbetegségek száma megugrott Új-Mexikóban a Trinity-teszt után, de az...

A holdra szállás pokoli hőségben történt

Közel 100 Celsius-fokos felszín fogadta Neil Armstrongékat. Az árnyékos oldalon eközben legalább ennyi volt, mínuszban.

Steve Jobs és az apja többször találkoztak, amikor még nem tudták, hogy rokonok – utána soha

A szír bevándorló apa csecsemőként örökbe adta a fiát. Később egy éttermet üzemeltetett, ahol Jobs néha ebédelt. Az Apple-alapító viszonya később a lányával sem volt felhőtlen.

Kövess minket Facebookon is!