Archivum

RSS

Lévai Anikó: Azt gondoltam, az én életemben ilyen nem fordulhat elő

Száztonnás segélyszállítmányt küldött Ukrajnába a magyar kormány a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítségével. A sajtótájékoztatón ott volt Lévai Anikó jószolgálati nagykövet, a miniszterelnök felesége is, akivel készítettünk egy rövid interjút.

Honvédelmi miniszter: A NATO nélkül nem tudjuk megvédeni az országot

A magyar katonák azért vannak a határon, hogy felkészüljenek a menekültek fogadására, és hogy az áttévedő katonáktól is védjék a magyarokat, mondta a honvédelmi miniszter. Benkő Tibor lakossági fórumot tartott Kiskunhalason, ahol videós interjút is készítettünk vele.

„Azt látom, hogy győzelemre állunk, szerintem jövő héten minden újra nyitva lesz”

Az orosz haderő közeledtével Kijevbe kijárási korlátozást rendeltek el szombat délután öttől hétfő reggel nyolcig. Sokan indultak el még a kijárási korlátozás életbe lépése előtt vásárolni, megnéztük, hogy vannak-e ellátási nehézségek.

Baszd meg, Putyin!, üzeni a bombázás miatt a két hónapos gyerekével a metróban éjszakázó férfi

Kijevben rengetegen vonulnak a metrókba péntek éjszakára, hogy túléljék az ostromot. Sokan kisbabával, kutyával vagy épp a papagájukkal költöztek a föld alá, és van, aki napok óta nem tud enni vagy aludni.

Azt hiszem, hogy ma éjjel lángba borul az égbolt

Nyüzsgő pályaudvar, kihalt utcák, és katonákat tapsoló ukránok: megnéztük, milyen a hangulat Kijevben, miközben az orosz hadsereg közelít a fővároshoz.

A határon várakozó autókat kameráztuk, és egyszer csak pisztolyt fogott ránk egy katona

Amikor haladtunk Kijev felé, egyszer csak egy autó szembejött a forgalommal, és kiszállt belőle egy katona, aki fegyvert fogott ránk. Megmutatjuk, hogy mit tudtunk ebből rögzíteni, és végighallgathatják, hogyan sikerült meggyőzni a feszült katonát arról, hogy nem akarunk semmi rosszat.

Nem akartam elküldeni a fiamat a háborúba golyófogónak

Rengetegen akarnak átjutni a határon, köztük kárpátaljai magyarok is. A magyarok úgy érzik, hogy ez nem az ő háborújuk: szerintük a kijeviek évek óta húzogatták az oroszok bajszát, és várható volt, hogy Oroszország előbb-utóbb megtámadja az országot.

Megtámadták az országunkat! Te hogy éreznéd magad?

A záhonyi határátkelőnél beszéltünk egy ukrán állampolgárral, aki családjával a támadások hírére indult útnak, hogy mentsék az életüket. Nem tudják, hogy hova mehetnének, az autójuk most az otthonuk.

Iványi Gábor: Orbán Viktor küldte ezeket az embereket

Hétfőn legalább egy tucatnyi, sárga mellénybe öltözött NAV-os vonult ki ahhoz a hajléktalanmentő egyesülethez, aminek Iványi Gábor lelkész a vezetője. Iványi szerint csak egy politikai akcióról van szó.

Ott tartok, hogy nem tudok elképzelni rosszabbat, nem érzem, hogy vesztenivalóm lenne

Az ország egyik legjobb iskolájában 60 tanár csatlakozott az országos polgári engedetlenségi mozgalomhoz pénteken, és tiltakozásként nem tartották meg az óráikat. Szerintük az életpályamodell és a fizetésemelés csak jól hangzanak, de nehezen lehet megélni a pedagógusi fizetésből. Az iskolában pedig még takarítóból sincs elég, ezért a diákok is részt kell hogy vegyenek a takarításban.

Varga Judit végre megjelent a nyilvánosság előtt, és már majdnem lehetett is kérdezni tőle!

Meglepetésszerűen bejelentették, hogy a kormányinfón ott lesz Varga Judit igazságügy-miniszter is. De vajon hogyan teljesített a nyolcfős kommunikációs stábbal dolgozó igazságügy-miniszter?

57 ezer forint a nyugdíjam, ennek ellenére Völnerrel vagyok

A korrupciós ügybe belebukó Völner Pál nagyon be volt ágyazva a választókerületébe. Nem minden fideszes hiszi el, amivel az ügyészség vádolja az egykori miniszterhelyettest, viszont többen csalódottak. Van, aki Orbán és Gattyán között vacillál. Csatatérriport.

Orbán szerint Márki-Zay olyan, mint egy begombázott távgyógyító

Orbán Viktor évértékelőjén Márki-Zay Pétert gombaszakértőhöz, magát Hunyadi Jánoshoz hasonlította. A miniszterelnök felsorolta az elmúlt év összes fideszes kommunikációs paneljét: Márki-Zay egy klón, Karácsony lusta, Budapest koszos, Soros György pedig támad. Videós összefoglaló a miniszterelnök évértékelőjének legerősebb mondataiból.

Hollik: Miért ne lennének egyenlők a feltételek a kampányban?

Szombat reggel hivatalosan is elkezdődött a választási kampány. A fideszesek szerint egyenlő esélyekkel indulnak, az ellenzékiek azonban kormánypárti túlerőről beszélnek. Emellett van, aki szerint az ellenzék van túlerőben, és olyan is, aki 12 év után lett Fidesz-szavazó.

A Völner- és Városháza-ügyek megmutatták, miben erős a Fidesz, és miben gyenge az ellenzék

A Völner-ügy az ellenzék gyengeségét, a Városháza el nem adása körüli történet pedig a fideszes politikai- és propagandagépezet erejét mutatta meg. Telex Magyarázó a kampány előtti legfontosabb történésekől és azok tanulságairól.

Ez egy olyan csalafinta kérdés, amire jó választ nem tudna adni Varga Judit miniszter asszony

A Parlamentben és a képviselői irodaháznál próbáltuk megtudni, mit gondolnak a politikusok a Völner-ügyről: a fideszesek és a KDNP-sek szerint az ügyészség teszi a dolgát, nincs több látnivaló. Az ellenzék szerint viszont még egyáltalán nincs vége az ügynek, főleg, ha Völner ezután ugyanúgy bejár majd a parlamentbe szavazni.

Hiába lett kertváros, a bányászat nem engedi el Délegyházát

Az elmúlt években sokan költöztek Délegyházára, akik nem számítottak arra, hogy bányát akarnak nyitni nem messze a lakóházaiktól. Ráadásul kormányzati hátszéllel egy sokkal nagyobb bányát is akarnak nyitni a környéken.

Megtaláltuk a Pegasus-ügy egyik kulcsfiguráját

Több hónap után megszólaltattuk Völner Pál államtitkárt, akiről Varga Judit azt állította, hogy ő engedélyezi a titkos megfigyeléseket. Az igazságügyi államtitkár közel két percen keresztül változatos magyarázatokkal hárította a kérdéseket.

Demeter: A magyar irodalom 80 százalékát kukáznám

Demeter Szilárd néhány hete, az Elk*rtuk premierjén kritizálta a Telexnek a magyar kultúrát. Most irodalomról, könnyűzenéről, kulturális identitásról és színházhoz való viszonyáról beszélgettünk a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójával.

Ellenzéki tüntető: A legjobb az lett volna, ha Gyurcsány lelép a színről

Párezren voltak az ellenzéki összefogás október 23-i tüntetésén: a színpadon ugyan arról volt szó, hogy Orbán az ellenfél és ellenzéki politikusok egységesen fognak fellépni ellene, de a közönségnek azért voltak kételyei még arról, hogy mennyire működik majd jól ez az összefogás.

Kálomista az Elk*rtukról: Maga szerint ez kampányfilm?

Csütörtök este a Corvin moziban tartották az Elk*rtuk díszbemutatóját, ahol a NER is képviseltette magát. Kálomista Gábor, a film producere szerint a filmnek nincs politikai célja, de mit gondolt a filmről Kocsis Máté, Demeter Szilárd, Bencsik András és Schmidt Mária?

A zsidókat, a fogyatékkal élőket és a fideszeseket is szeretettel fogjuk megölelni

Az éjszaka már nem a harcos beszédekről szólt, hanem az összefogás sulykolásáról: videó Márki-Zay Péter eredményvárójáról.

Karácsony visszalépése megkavarta a szavazóit

Vasárnap kezdődött az ellenzéki előválasztás második fordulója, ahol végül Karácsony Gergely visszalépése után Dobrev Klára, és Márki-Zay Péter közül lehet választani. Szavazókat kérdeztünk, hogy mit szólnak az elmúlt hét történéseihez, mi alapján tudnak most szavazni.

Három körzet, ahol nagyon izgalmasan alakul az előválasztás

Az előválasztási kampány alatt három olyan választókerületet is megmutattunk, ahol országosan ismert politikusok versenyeznek azért, hogy 2022-ben az ellenzék közös jelöltjei legyenek.

A Fidesz nem volt felkészülve rá, hogy mi ketten nem bántjuk egymást

Bemutatjuk az ellenzéki előválasztás egyik legizgalmasabb körzetét. A szombathelyi kerületben két, országosan ismert jelölt indul egymás ellen: a DK-s Czeglédy Csaba, aki már ült előzetesben, és azzal is gyanúsították, hogy ő az ördög ügyvédje, valamint az LMP-s Ungár Péter, aki a saját lapjával is tudja támogatni a kampányát. És ott van az egykori fideszes, Koczka Tibor, aki csak az előválasztás sikere érdekében indult el, de ha mégis ő nyerne, a DK frakciójába fog beülni.

A könnyen nyerhető budai körzet, amiért két sztárellenzéki küzd

Az egyikük az egyik legismertebb tévés volt, a másik pedig a Fidesz-ellenes akcióiról ismert politikus. A DK Kálmán Olgát, a Párbeszéd Tordai Bencét indítja a II-III. kerület egyes részeit magába foglaló 4. számú választókerületben: a két politikus mindenképp támogatja a másikat, bármelyikük is nyer az előválasztáson, de addig azért finoman odaszólnak a másiknak.

Ha csak a miniszterelnök-jelölti vita alapján döntenénk, akkor én nyernék – megnéztük Fekete-Győr András kampányát

A közvélemény-kutatások szerint a Momentum elnökének van a legkisebb esélye az előválasztáson, de nem fog visszalépni, és szerinte lesznek még meglepetések. Hogyan győzi meg az egyetemistákat, hogy megy neki a kopogtatás, és mit mond egy roma fórumon a cigányság helyzetéről?

Szuperprojektnek indult, aztán jöttek a civilek meg a ludak

Több mint fél éven át követtük a tatai Öreg-tó partjára tervezett hotel történetét, aminek a sorsát egy népszavazás, de egy szakvélemény is eldöntheti. Bemutatjuk a Hell, a civilek, a védett terület és a polgármester szövevényes történetét és a kialakult gigantikus patthelyzetet.