Janecskó Kata

RSS

Vörösiszapügy: a Kúria fenntartotta a Mal-vezetők börtönbüntetését

Az egykori vezérigazgató a Győri Ítélőtábla korábbi döntésének megfelelően négyéves börtönbüntetést kapott, az ügy másik két kulcsembere is börtönben illetve fogházban marad.

Valahogy mindig csak fideszes településeket választ a játszótérépítési programjába a Szerencsejáték Zrt.

Fogyatékkal élő gyerekeket is váró, befogadó, modern játszótereket épít szerte az országban az állami cég. Ám a programból teljesen hiányoznak azok az önkormányzatok, ahol ellenzéki vezetés volt a kiválasztás idején. A döntési szempontok és mechanizmusok átláthatatlanok, azokról két hónapja hiába kérdezzük az állami céget. Ha pedig egy ellenzéki város maga jelentkezik, elutasítás a válasz.

Birokra kelt egy aligátorral a kutyáját védő floridai nyugdíjas

Sikerült is szétfeszítenie az aligátor száját, a spániel túlélte. A küzdelmet felvette egy kamera.

Nyaktilót cipeltek tüntetők a guatemalai kongresszusi épülethez

A nemrég elfogadott költségvetési törvény miatt robbantak ki tiltalkozások.

Kútba esett elefántot mentettek Indiában

Nagyjából 50 ember erőfeszítései kellettek hozzá és 14 óra, de sértetlenül megúszta az állat.

45 perc után hoztak vissza a halálból egy amerikai túrázót

Eltévedt a fagyos Rainier-hegyen. Mire megtalálták és beértek vele a kórházba, leállt a szíve.

Átigazolt a DK-hoz a Momentum veszprémi agrárpolitikusa

Benedek Szilveszter viszi ezentúl a DK agrárügyeit, Gyurcsány Ferenccel együtt tették meg a bejelentést online sajtótájékozatón.

Halálos cápatámadás történt Ausztráliában

Ez már a nyolcadik volt ebben az évben.

111 koronavírusos magyar beteg halt meg

3800-nál jár már az elhunytak száma. 127 903 aktív fertőzöttről tudnak.

Életmentő rendőröket jutalmaztak Budapesten

Kimenekítettek egy idős nőt egy égő családi ház pincéjéből a XXII. kerületben.

A némakacsákat is vitte a kiskunmajsai sorozatbetörő

A kerítésen mászott be. Nem válogatott, bármit vitt, ami a keze ügyébe került: befőttet, kazánt, kacsát.

Egy vergődő hal állítólag a legtökéletesebb macskajáték. Kipróbáltuk >^.^<

Egy mozgásérzékelővel felszerelt, partra vetett halként vergődő plüssfiguráért állítólag megőrülnek a macskák. A reklámvideója iszonyú meggyőző, de vajon mi történik, ha ráeresztünk néhány valódi macskát?

Látott ilyen cipőt? És ez a tetoválás mond valamit? Évtizedes belga rejtély kulcsai lehetnek

1992-ben női holttestet találtak egy antwerpeni patakban. Nincs meg a gyilkos, de még az áldozat kilétét sem sikerült kideríteni. Egy belga újságíró nyomozni kezdett a titokzatos nő után, és Magyarországra vezető szálra akadt. A Telex beszállt segíteni: előfordulhat, hogy olvasóink között van, aki segíteni tud a továbblépésben.

Elkészült a jelentés az elátkozottnak tűnő amerikai óriásbázisról

A szexuális zaklatás és gyilkosságok miatt hírhedtté vált amerikai Fort Hood független vizsgálata befejeződött. Változtatások tömegét javasolták, akciótervet ígér a hadsereg.

Hagytak elsétálni egy gyerekgyilkost, 47 év után újra teljes erőből folyik a hajsza utána

Lester Eubankst a 60-as években halálra ítélték, de 1973-ban megszökött, amikor egy börtönreform részeként elengedték egyedül karácsonyi bevásárlásra. Álnéven új életet kezdett, jó eséllyel ma is él valahol Amerikában. A Netflix miatt most újra egy ország keresi.

51 éve megoldatlan gyilkossággal gyanúsítanak egy magyar származású férfit Amerikában

A 75 éves John J. Sipos egy pennsylvaniai kisvárosban éldegélt, majd október végén őrizetbe vették. A DNS-e alapján gyanúsították meg egy San Diegó-i táncosnő 1969-es meggyilkolásával.

Összezavarta az éttermeseket Orbán Viktor, de próbálják tartani a lépést a szabályokkal

A vendéglátósok először azt hihették, az új szigorítások miatt csak akkor maradhatnak nyitva, ha házhoz szállítást vállalnak, aztán kiderült, hogy enélkül is nyitva lehetnek. Szerdán ebédidőben körbejártunk Budapesten. A többség betartja a korlátozásokat, a munkahelyi étkezdékre pedig néhol az is bejuthat, aki nem is ott dolgozik.

Este héttől bezárnak a dohányboltok, a fitnesztermeket csak a versenyszerűen sportolók használhatják, és hatéves kortól kötelező a maszk

Megjelent a rendelet a járványügyi korlátozásokról. Kedd éjféltől kijárási korlátozás lesz este 8 és hajnali 5 között, az éttermek csak házhoz szállítást vállalhatnak, a középiskolák online oktatásra térnek át, és zárt kapussá teszik a sportrendezvényeket.

Lemondtak Soroksárról a hajléktalansegítő civilek

Nem tömegszállást akartak, csak olcsó bérlakást építettek volna hat-hét rászoruló embernek, de felhergelték ellenük a helyieket, a kerület vezetése pedig rendeletalkotással használhatatlanná tette a telküket. Most úgy néz ki: legalább megveszik tőlük az ingatlant, de az érte kapott pénzből kénytelenek lesznek máshol újrakezdeni a projektet.

Már a börtönből távkapcsolták a Mal-vezetőket a vörösiszap-tárgyalásra

A Kúriához fordultak, hogy ne kelljen leülniük a büntetésüket. Ügyvédeik szerint társadalmi-politikai nyomásra ítélték el csak őket.

Most már akit börtönbe küldenek, ott is marad?

Rövidesen hatályba lép a győri tragédiára adott kormányzati válasz: a parlament megszavazta a feltételes szabadság szigorítását. Mi változik pontosan, az mire lehet elég, miből lehet még probléma, és minek van egyáltalán feltételes? Itt a Telex Gyorstalpalója.

Lefejezett francia tanár: hogy fajultak idáig a dolgok?

Fokozatosan durvult el és vált Samuel Patyre nézve egyre veszélyesebbé a helyzet, de a beavatkozási kísérletek csődöt mondtak. A tanár tragédiája mentén megkerülhetetlen téma lett Franciaországban az iskolákat érő, erősödő iszlamista nyomás, miközben a Charlie Hebdo-per is felszínre hozott feszültségeket.

Macron a szüzességtesztelésnél is frontot nyit az iszlám radikálisok ellen

A francia elnök év végére törvénycsomagot ígért, célba véve azokat az iszlám radikálisokat, akiket ő szeparatistának nevezett, és akik szerinte ellentársadalmat építgetnek a köztársaságon belül. Az egyik szigorítás az a nőket, lányokat védő lépés lenne, amit régóta sürget az ENSZ: büntetőjogi eszközöket vetnének be a szüzességi vizsgálatok megalázó, értelmetlen és ártalmas gyakorlata ellen.

George Floyd halála óta a kivégzés is más

A Black Lives Matter hatása érződik a halálbüntetéssel kapcsolatos döntéseken is, mióta a Trump-kormányzat a nyáron újraindíttatta a szövetségi szintű kivégzéseket. Látványosan fehér halálraítéltekkel kezdték, és hamarosan végrehajtják hosszú idő óta az első olyan szövetségi halálbüntetést, amelyet fekete áldozat miatt szabtak ki.

4 milliós kártérítést ítéltek meg a pedofilváddal 9 hónapra ártatlanul letartóztatott nőnek

A börtönben társai megverték, öngyilkossági kísérlete volt, gyerekét nem láthatta. A Szolnoki Törvényszék megemelte az elsőfokon megítélt kártérítést.

98,3 százalékos csúcson az ügyészség váderedményessége

Csökkent a regisztrált bűncselekmények száma. A bíróságok legtöbbször pénzbüntetést szabnak ki. Kijött az ügyészség 2019-es évéről szóló beszámoló.

Operatív törzs: Minden korosztály érintett

Emelkedik a 30 és 60 év közötti fertőzöttek aránya. Egy nap alatt húsz ember halt meg.

Gődény pártja: költségvetési csalás miatt is nyomoznak

Több, a Közös Nevezőt érintő büntetőeljárás is fut még mindig. A a vírusszkeptikus gyógyszerész-testépítő pártja korábban közel 153 millió forintnyi állami támogatást kapott.

Müller Cecília: 25 szociális intézményben van jelen a vírus

A helyzet a legtöbb intézményben nem súlyos. Országosan viszont kiugróan magas volt a halálesetek száma az elmúlt 24 órában.

Mintha átok ülne a katonai óriásbázison

Furcsa halálesetek, eltűnések, gyilkosságok sorjáznak március óta ijesztő sűrűséggel a legnagyobb amerikai katonai támaszponton. Egyre többen teszik fel a kérdést: mégis mi folyik a texasi Fort Hoodban? Egy szexuálisan zaklatott, majd lemészárolt fiatal katonanő halála berobbantotta a #metoo mozgalmat a seregen belül. Az áldozatnak igazságot követelő hangok elég erősek lettek ahhoz, hogy Donald Trump is cselekvést ígért.