Skócia-Magyarország 0-1

Skócia-Magyarország 0-1
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Utolsó csoportmeccsén a magyar válogatott 1-0-ra legyőzte Skóciát, és ezzel az A csoportban megszerezte a harmadik helyet a futball-Európa-bajnokságon. Az csak később derül ki, hogy ez a három pont elég lesz-e a 16 közé jutásért.

Marco Rossi is megerősítette, hogy úgy tudja, stabil az állapota a skótok elleni meccsen súlyos sérülést szenvedő Varga Barnabásnak. Azt is elmondta, Varga törést szenvedett, és biztosan nem játszhat már ezen a tornán, az viszont még nem dőlt el, hogy meg kell-e műteni.

Elmondta, az a feladatuk, hogy legjobb tudásuk szerint válasszák ki a játékosokat, nem rokonszenv alapján válogatnak. „Ami most történik a Gulácsival, az hihetetlen és elfogadhatatlan, a szurkolóknak támogatniuk kell, bárki is van a kapuban” – fakadt ki, hozzátéve, hogy sokan mondják, hogy Szappanos Péternek vagy Dibusz Dénesnek kellene kezdenie. Rossi szerint nem lehet egyszerre két kapussal játszani, nem lehet valakit meccs közben lecserélni. Gulácsi három meccset hozott le hiba nélkül, aki megpróbál rá nyomást helyezni, az nézzen tükörbe – üzente a kritizálóknak.

Azzal folytatta, hogy a játékosok hittek egymásban, ugyanakkor az eddigi teljesítmény hagy kívánnivalót maga után. Rossi szerint ki kell mondaniuk, hogy a Svájc elleni meccs első félideje nagyon hiányzik. A többi időben a maximumot nyújtották, nem játszottak végig kiválóan, de odatették magukat. Az első félidőben Svájc ellen alkalmatlannak tűntek, szörnyű volt, de a képességeikhez, tudásukhoz mérten a többi félidőben jól teljesítettek.

Rossi beszélt az olaszok szerepléséről is, hogy ott is érkeztek kritikák a taktikai oldalról, de mindenki abból főz bort, amije van.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón arról beszélt a skótok elleni meccs legjobbjának választott Sallai Roland, hogy legfrissebb tudomása szerint kisebb műtét vár majd az ijesztő sérülést szenvedő Varga Barnabásra, akinek stabil az állapota. Érte is küzdöttek, miatta is akarták megnyerni a mérkőzést.

Csoboth góljáról azt mondta, későn jött, fantasztikus érzés volt. Remélik, nem ez volt az utolsó Eb-meccsük, és lesz még lehetőségük arra, hogy újabb magyar játékos elnyerje a meccs legjobbja díjat (Sallai előtt korábban Kleinheisler László kétszer is megkapta ezt).

Botka Endre szerint elképesztően nehéz meccs volt, az első negyedórában beszorították őket a skótok. Számítottak rá, hogy berugdossák a labdákat, túl mélyre sikerült a védekezés, de a második félidőben a rendszer már jól működött.

"Olyan volt, mint a bokszmeccs utolsó pár másodperce", adok-kapok volt, csak támadás a meccs végén. Szerinte mi jobban koncentráltunk a védekezésre a végén. Éreztük, ha az elején nem úgy indultunk, ahogy kell, változtatni kell". Csoboth góljáról elmondta, nem gondolta volna, hogy ő szerez gólt, "ha bejött volna a mester és ő rúgja be", annak is örült volna.

A súlyosan sérült Vargáról elmondta, "sajnos nagyon közel voltam", hallotta a becsapódást, látta, hogy nagy a baj, főleg amikor látta Varga arcát. “Azt nem mondom, mit mondott először, amikor magához tért, de a megszokott formáját hozta” – mondta megkönnyebbülten Botka.

A következő napokról így elmélkedett: “Most mi leszünk a szurkolók, és bízunk abban, hogy minden jók alakul, és továbbjutunk.”

Nagyon nagy csalódás volt számára, hogy egy sérülés miatt ki kellett hagynia az első két Eb-meccset, szeretett volna bizonyítani a bemutatkozásán. Hihetetlen, hogy a végén, egy utolsó perces góllal lett meg a győzelem, Kevin egy kiváló játékos, és eldöntötte a mérkőzést, mondta, hozzátéve, hogy a legjobbakat kívánja a sérülést szenvedő Varga Barnabásnak. Styles arról beszélt, nehéz türelemjáték volt a meccs végéig, az eredmény pedig magáért beszél, keményen dolgoztak érte.

"Igazából tudtuk vagy számítottunk rá, hogy állóharc lesz", stabilan játszottak a csapatok, nem volt helyzet – mondta el a meccs után a jól védő Gulácsi Péter. A 70. perctől nyílt ki a meccs szerinte, várható volt a gól valamelyik oldalon. "Nekünk voltak a nagyobb helyzeteink" – mondta, hozzátéve, az első félidőben átengedtük a játékot.

"Tudtam jól, hogy a sorsnak valamikor vissza kell adni a melót, amit beletettünk" Gulácsi szerint, és voltak olyan pillanatok, amikor helyzetet alakítottak ki. Az utolsó tíz perc alapján megérdemelten nyertünk – mondta Gulácsi, aki szerint örültek, felrobbant a stadon a gólnál, sikerült olyan estét szerezni a szurkolóknak, amire büszkék lehetünk".

"Most lesz 3 olyan napunk, amikor nem a mi kezünkben lesz a sorsunk" – folytatta a kapus, majd felsorolta a csapatokat, akiknek szurkolni kell a továbbjutásért. Fontos volt a két vereség után az utolsó meccset megnyerni. Bízik benne, hogy sikerül a továbbjutás, és "ez kieséses meccset játszhatunk".

„Természetesen” – felelte Szoboszlai Dominik arra, Varga Barnabásnak ajánlja-e a győzelmet. Úgy tudja, stabil az állapota. „Ezt nem kívánom senkinek, az elsők között voltam, aki ott volt, látni is elképesztő volt, kb. beleégett a szemembe” – mondta a jelenetről. Nem értette a Varga sérülés utáni ápolásnál alkalmazott protokollt, hogy a mentősöknek miért nem szabad futni.

Ha ilyen alkalommal nem sírsz, nyugodtan engedd ki, ez nem mindennapi eset, mondta csapattársának, Csobothnak, aki megérdemelte a gólt. Az elejétől mindkét csapat óvatos lesz, ez várható volt Szoboszlai szerint, mindkét csapat így, erre készült.

Szoboszlai eddig is büszke volt a csapat teljesítményére, a skótok ellen az is döntött, hogy még több munkát, energiát raktak bele, így a szerencse most melléjük állt. Amit lehetett, megtettük az utolsó fordulóban, most várunk és bízunk a legjobbakban" . mondta, hozzátéve, hogy remélik, tovább is maradhatnak.

Rövid tájékoztatást adott az MLSZ a meccsen ijesztő sérülést szenvedő Vargáról: a csatárt már egy stuttgarti kórházban ápolják, és amint újabb hírről számolhatnak be, megteszik.

„Nehéz most bármit is mondanom, óriási élmény, el is érzékenyültem” – kezdte Csoboth, aki sajnálja, hogy a szülei nem lehetettek ott a helyszínen, hogy élőben lássák a találatot. A góljáról elmondta, hogy a kapufájánál kicsit bánta, hogy nem passzolt középre Szoboszlai Dominiknek, de tudta, hogy lesz még meccslabda, bár azt hitte, nem neki. „Elképesztő csapatmunka volt. Örülünk a győzelemnek, köszönjük a fantasztikus buzdítást a szurkolóinknak.”

Marco Rossi a sebességét akarta kihasználni, és azt kérte tőle, hogy rúgjon gólt. Csoboth felelevenítette a Mezőkövesd elleni érzékeny pillanatát, amikor gólt szerzett az Újpestbe, erre visszautalva Szoboszlai most azt mondta neki, hogy nyugodtan sírjon.

Sallai Roland elmondta a meccs után, „az első és legfontosabb, hogy úgy tudjuk, [Varga] Barni jobban van, reméljük, így is marad, újra köztünk tud lenni, segíteni a csapatban”. Erről híres szerinte a csapat, az utolsó pillanatig küzdenek, meg is lett az eredménye. „Szörnyű volt őt így látni” – mondta még Vargáról Sallai. Végül hozzátette érzelmesen, megérte várni eddig.

Csoboth góljánál felrobbant a Veszprém vármegyei kiskocsma, ennyi üvöltő embert Azahriah-koncerten se látni, mint az egyutcás faluban. A címben leírt mondatot a kocsmáros üvöltötte bele a hullámos pannon táj gólgazdag éterébe. Csinált is magának munkát.

A 101. percre írták be Csoboth Kevin gólját, de a továbbjutás miatt még napokig kell aggódni, számolgatni.

Vége a mérkőzésnek
Skócia Skócia 0 - 1 Magyarország Magyarország

A skót szögletből indult meg a magyar támadás, Csoboth és Szoboszlai játszottak össze, Csobothé lett a végén a lövés, jobbal vágta be. Reméljük, nincs videóbírózás. Nincs VAR, van gól, 1-0. A gól megnézhető az M4 Sport YouTube-csatornáján.

Sárga lap
Magyarország Csoboth Kevin  (Sportszerűtlenség)
Magyarország Magyarország
GÓL!
Magyarország Csoboth Kevin  (Sallai Roland)
Skócia Skócia 0 - 1 Magyarország Magyarország

Hanley csavart a bal kapufa mellé, nagy védés volt.

McTominay vágta fölé egészen közelről, de les volt, így duplán meg lehet nyugodni. Nagy Zsolt távoli lövéssel válaszol, de az sem sokkal veszélyesebb, méterekkel ment mellé.

Rossi feljebb küldte Szoboszlait, hogy ne a középpályán kelljen küzdenie a labdákkal, inkább a befejezésre koncentráljon.

Újra Németország vezeti az A csoportot, miután egyenlített Füllkrug fejesével Svájc ellenében. Ez jelen állás szerint nem igazán befolyásolja a magyarok továbbjutási esélyeit.

Óvodaudvaron nincs ekkora gyerekzsivaj, ahogy a vándortáboros gyerekek üvöltöznek sorban Szoboszlai, Nagy Zsolt és Csoboth helyzeteinél. Teljes őrültekháza a kocsmában a helyzet. A kapufánál már mindenki kiabált, valószínűleg a Bakony összes mókusa elrejtőzött a zajtól.

Hát ilyen nincs, a hosszú oldalon nem segít a kapufa, pedig szinte tökéletes lövés volt a gyors fordulás végén.

Nagy Zsolt egyedül volt a balon, Szoboszlai viszont előtte a bal alsóra, Gunn védett. Szinte azonnal jött az újabb magyar próbálkozás, Nagy Zsolt fejelt, de lesről, és el is ment a labda a kapu előtt. Nagyon hajt a magyar csapat.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Részben Varga ápolása miatt.

Gunn szögletre ütötte a labdát. Elkeseredett, de jó próbálkozás volt. A szöglet után is Schäfer próbálkozott, de az mellé ment.

Csere
L. Morgan A. Robertson
Skócia Skócia

De egyiküket sem kell ápolni, gyorsan felpattantak a koccanás után. Illetve a skótot mégis ápolni kellett, felszakadhatott a fejbőre, el kellett állítani a vérzést.

A Veszprém vármegyei kocsmában is döbbent csend fogadta Varga súlyos sérülését, majd itt is felfokozódtak az érzelmek, amikor zsinórba jöttek a támadások a pálya két felén. A kamera/képernyő mindkét oldalán elképesztően érzelmes a helyzet.

Csere
Nagy Zsolt Kerkez Milos
Csoboth Kevin Bolla Bendegúz
Magyarország Magyarország

Hendrey fejelte fel a beadást, aztán Gunn húzta le azt, így még csak egy gyors újabb beadásban sem bízhatunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!