Skócia-Magyarország 0-1

Skócia-Magyarország 0-1
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Utolsó csoportmeccsén a magyar válogatott 1-0-ra legyőzte Skóciát, és ezzel az A csoportban megszerezte a harmadik helyet a futball-Európa-bajnokságon. Az csak később derül ki, hogy ez a három pont elég lesz-e a 16 közé jutásért.

Shankland kotorta be középre, Gulácsi másodikra tudta fogni, de les is volt, nincs baj belőle.

Csere
K. McLean A. Ralston
R. Christie B. Gilmour
Skócia Skócia

Őrült rohanás lett a meccs a hajrára, mintha egy kupadöntőt látnánk, ahol nincs hosszabbítás, nyerni kell a lefújásig, vagy mindenki veszít.

Varga Barnabás kommunikál az egészégügyisekkel az M4 Sport értesülései szerint, kórházba fogják szállítani.

A bíró mintha a tizenegyespont felé mutatott volna, de nem sípolt, meggondolhatta magát.

Óriási tempó indult be mindkét oldalon Varga sérülése óta, kaputól kapuig rohannak a játékosok, de igazán komoly ziccer nem alakult ki. Érezhetően felfokozott a hangulat.

A súlyosan lesérült Varga helyére Ádám Martin érkezik, míg Dárdai Mártont Szalai Attila váltotta.

Csere
L. Shankland C. Adams
S. Armstrong J. McGinn
Skócia Skócia
Sárga lap
Magyarország Kleinheisler László
Magyarország Magyarország

Úgy tudni, Varga magánál van, nyakmerevítőt kapott, és leviszik az egészségügyisek a pályáról. Eközben változatlanul azt vizsgálják, 11-est ér-e az ütközés.

Csere
Ádám Martin Varga Barnabás
Szalai Attila Dárdai Márton
Magyarország Magyarország

Szoboszlai siet oda a hordágycipelőkhöz, hogy hamarabb odaérjenek, Hajdú B. István szerint defibrillátor is előkerülhetett, de nem tudni, hogy pontosan mi zajlik a pályán.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A labdára kitörő Gunn kapussal ütközött, a kapus és egy magyar játékos a földön, paravánnal takarják az ápolást, reméljük, nincs nagy baj.

Közvetlenül a tizenhatos elé, Szoboszlainak visszafele kellett nyúlnia a labdáért, ezért nem tudta jól lekezelni, és mire másodikra begyűjtötte volna, már ott volt egy skót láb, hogy felszabadítson.

Mármint a fejét, de még gyors ápolás sem kellett a felépüléshez. A Ralstonról lepattanó labda szögletet hozott, Bolla a túloldalról adta be újra aztán, Dárdai szabadon is fejelhetett, de nem találta el jól a labdát. Egy újabb elvesztegetett lehetőség.

Nagy Ádám érkezik Callum Styles helyére, Rossi egyik alapembere jön be a középpályára. Styles épp Nagy helyén kezdett, így nincs nagy variálás, de gyanítható, hogy Rossi a támadások segítését várja Nagytól.

Csere
Nagy Ádám Styles Callum
Magyarország Magyarország

A védelmünk baloldala ingott meg most kicsit, Kerkez mellett is átment a skót szélső, de a középre, emberhez tartó beadásba még pont bele tudott lépni Orbán, így nem lett baj.

Azt már megírtuk, hogy olyan egykori sztárfocisták is a lelátón vannak, mint Orbán Viktor, de a Manchester United ikonikus edzője se kutya. A csapat X-e (egykor Twittere) szerint Skócia iránti támogatását fejezi ki a lovagedző Stuttgartban.

Belefeküdt Ralston, Sallai szerint kezet is ért a labda, de tizenegyes helyett szöglettel kell beérnünk. Szoboszlai labdája egyébként nagyon szerencsésen jutott el Sallaihoz, úgy tűnt, a skótok leszedik a lassú labdát, de annyira ütemtelenre sikerült Szoboszlai átadása, hogy pont így lett jó. A szöglet viszont nem hozott semmi veszélyt ezúttal sem.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Szoboszlai jött hátra labdátszerezni, utána viszont nem tudta átverni egy csellel a liverpooli klubtársát, Robertsont. Az ő megindulása hozta a skót helyzetet, de Adams távolról méterekkel vétette el a magyar kaput.

McTominay lépett oda Dárdainak.

Aktívan kezdtük a félidőt, az első majdnem négy percben beszorultak a skótok. Szoboszlai sarokkal tette tovább a tizenhatoson belül a labdát, Sallai fordulásból lőtt, de gyengére sikerült a skót védő lába között a kapuig pattogó lövés.

Sárga lap
Skócia S. McTominay
Skócia Skócia

Ennyi ideje maradt a magyar válogatottnak, hogy kiharcolja a győzelmet és esetlegesen a továbbjutást.

Dráma a kocsmában, ahonnan munkatársunk a meccset közvetíti: ledőlt a gereblye, amire a kinti vetítővásznat akasztották. Zajlik a helyreállítás, tapintható a feszültség.

Fotó: Telex.hu
Fotó: Telex.hu
Elkezdődött a második félidő
Skócia Skócia 0 - 0 Magyarország Magyarország
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!