Nemzetközi versenyen nyert aranyérmet Milák Kristóf

2024. május 29. – 19:31

Másolás

Vágólapra másolva

Milák Kristóf aranyérmet nyert 100 méter pillangón a Mare Nostrum nemzetközi úszóverseny-sorozat második, barcelonai állomásán – írta az MTI.

A Honvéd 24 éves olimpiai bajnok úszója az áprilisi országos bajnokságon egy év szünet után versenyzett újra, a 2022-es római Európa-bajnokság óta szerdán első alkalommal ugrott medencébe nemzetközi versenyen.

Milák először az 50 méter gyors döntőjében volt érdekelt a Mare Nostrum versenyen, ahol 22,25 másodperces idővel negyedik lett. A számot a 2012-es londoni olimpia bajnoka, Rio de Janeiro és Tokió ezüstérmese, a 33 éves francia Florent Manaudou nyerte 21,89-es idővel. A döntő másik magyarja, Szabó Szebasztián 22,33 másodperccel holtversenyben hatodik lett.

Ezután következett a 100 méter pillangó döntője, amit Milák 50,95 másodperces idővel nyert meg, ezzel beállította saját, 2021-es versenyrekordját, az országos bajnokságon győztes teljesítményéből pedig öt századot faragott.

Hosszú hónapok bizonytalansága után február végén derült ki, hogy Milák elkezdett készülni az olimpiára, két hete pedig biztossá vált, hogy az országos bajnokságon tér vissza a versenyzéshez.

Milák nem beszélt a teljesítményéről nyilvánosan, a Honvéd elnöke viszont a Telexnek úgy értékelt, hogy az úszó megszolgálta a bizalmat, amit az utóbbi hónapokban tőlük kapott, és hangsúlyozta, ők akkor is mellette álltak, amikor mások kezdtek lemondani róla. Milák korábbi edzője, Selmeci Attila úgy értékelt lapunknak, hogy vannak figyelmeztető jelek, de ha az úszó vállalja a teste kifacsarását, a sokszor oxigénhiányos állapotot, akkor megvédheti címét a 200 pillangó olimpiai bajnoka.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!