Európa-liga: Ferencváros–Bayer Leverkusen 0-2

2023. március 16. – 20:52

frissítve

Európa-liga: Ferencváros–Bayer Leverkusen 0-2
Fotó: Szabó Bernadette / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Az Arsenal–Sporting meccsen viszont pár perce kezdődött a hosszabbítás, a 2-2-es odavágó után ugyanis hiába vezetett sokáig 1-0-ra az Arsenal, a 62. percben Pedro Gonçalves egyenlített, több gól pedig nem esett a rendes játékidőben.

A Ferencváros az idegenbeli vereség után itthon is 2-0-ra kapott ki a Bayer Leverkusentől. A továbbjutás már az első percekben elúszott, a sebességkülönbség végig látványos volt a két csapat között. A németek még jobban meg is szórhatták volna magukat, ha nem véd pazar formában Dibusz.

Összesítésben így 4-0-val esett ki a magyar csapat az Európa-ligából. Helyzetei most is voltak a magyar csapatnak, a kapufa is megint segített a Leverkusennek, de egyértelműen jobban játszottak a német ezen a héten is, a semmiből is veszélyesek tudtak lenni, és ebből be is lőttek két gólt.

Aztán Hložek lövését blokkolták, úgyhogy nem esett több gól.

Előbbi Marquinhos, utóbbi Mmaee helyére érkezett.

Amúgy sem lett volna egyszerű dolga, de így meg aztán pláne. A szurkolóknak nem tetszett az ítélet, de egyértelmű volt a dolog.

Andrichot váltotta.

Fosu-Mensah és Kossounou ment be a pályára Frimpong és Hincapie helyére.

Egy eladott labda után került ziccerbe a német csapat, a tökéletes kontra végén Diaby passzát a kapufa segítségével lőtte a kapuba Adli.

Fotó: Bernadett Szabo / Reuters
Fotó: Bernadett Szabo / Reuters

A 17 éves játékos beállítása sokat elmond a Fradi padjának helyzetéről, bár azt hozzá kell tenni, hogy Csercseszov Frederiksent is pályára küldhette volna az újoncavatás helyett.

A teljesen tisztán maradt Bakker lövésére kellett vetődnie a magyar kapusnak. Nem sokkal korábban még a Fradinak lehetett volna helyzete, de összezártak a leverkuseni védők a tizenhatosnál.

Esitit találta el. A szögletet Adli végezte el, de Mmaee tisztázott, Gojak pedig indult is a labdával, míg fel nem borították. A bíró nem fújta le ezt, de a Fradinál maradt a labda, és ki is harcoltak egy újabb szögletet.

Ćivić beadását próbálta kapura fejelni a Fradi hátvédje, de nagyon nagy ívben szállt a labda, így nem is volt veszélyes végül.

Wirtz helyére Adli, Sardar helyére pedig Hložek érkezett.

A Fradi kibírta a félidő elejének nagy nyomását, és ha fölényben nem is játszik, végre újra szervezett támadásokat vezet, és szerez labdákat a németek térfelén. A Leverkusen kontrái viszont továbbra is életveszélyesek.

Wirtz végezte el a szögletet, de ebből nem lett semmi, Esiti tisztázott.

Az elmúlt percek nyugodtabban teltek, ami inkább a Fradinak kedvez, mert előtte többször is majdnem kaptak még egy gólt. A lassan csordogáló játékból ráadásul egy szögletig is eljutott a magyar csapat, de ebből a Leverkusen tudott indulni. Ezt a támadást viszont Gojak akadályozta meg, a szerelésből pedig meg is indult a Fradi, de Gojak megpattanó lövését fogta Hradecky.

Diaby lőtt kis híján a kapuba, de a Dibusz ujját is érintő labda a kapufán csattant.

A második félidő elején nem látszik, hogy fordulat következne be a meccsben, sőt a Leverkusen talán még sűrűbben jut el veszélyes helyzetekkel a Fradi kapujáig, mint eddig. Hogy nem kapott a magyar csapat több gólt, az utolsó pillanatos becsúszásoknak, védéseknek köszönheti, nem a jól záró védelmének.

Szépen passzolta ki a német csapat a tizenhatoson belül a Fradi védőit, de Diaby passza a kapu fölé pattant a bosnyák játékosról. Utána Wirtz szögletét fejelte be majdnem Abena, de Dibusz óriásit védett.

Bakker lépett ki túl gyorsan, így hiába kapott remek labdát a túloldalról, és hiába talált be a passzából Frimpong, a játékvezető a leshelyzet miatt gyorsan lehűtötte a kedélyeket.

Diaby indult meg remek ütemben, és meg is kapta a labdát, át is tudta tenni a túloldalra Bakkernek, de Zachariassen közbe tudott lépni, így szöglet lett a vége. Megint a félidő elején aludt el a Fradi, kis híján meg is lett a böjtje.

Nem volt szabálytalanság, csak elcsúszott a holland, az így megszerzett labdával viszont nem tudott kezdeni semmit a Fradi.

A Leverkusen végezte el a kezdőrúgást, csere nem volt.

Csak a Roma és a Real Sociedad meccse maradt gól nélkül, a másik hármon egy-egy gól esett. Jelen állás szerint a Roma mellett az így vezető Union SG és az Arsenal állnak továbbjutásra az Union Berlin és a Sporting ellen, és persze a Leverkusen a Fradi ellen. A négy korábbi meccsen egyébként győzött és továbbjutott a Manchester United, a Fenerbahçe, a Feyenoord és a Juventus.

Nem játszik rosszul a Fradi, de megint nincs szerencséje, az idejük pedig egyre csak fogy, pláne, hogy most már három gólt kellene lőniük a rendes játékidő végéig.

A németek gyors vezetése után nem esett össze a Fradi, de hogy egygólos maradt a vezetés, az nagyban múlt a Bayeren. Sok helyzetet alakítottak ki, de a pontatlan befejezésnek vagy Dibusznak köszönhetően nem tudtak újabb gólt lőni. A Ferencváros mutatott ugyan életjeleket, de nem játszik konzisztensen, és a védelme sem igazán stabil.

Dibusznak kellett megint védenie, Wirtz lövését ütötte ki egy kézzel a labdát. Utána maradt a németeknél a labda, Vécsei szabálytalan szerelése után pedig szabadrúgáshoz is jutottak, de ebből végül nem lett gól, hiába jutott el lövésig Diaby.

Nem látszott, hogy pontosan mit csinált, de reklamálásért büntette meg a játékvezető. Az orosz edző feltartott hüvelykujjal nyugtázta a dolgot, a bíró ugyanígy viszonozta a gesztust.

Fotó: Bernadett Szabo / Reuters
Fotó: Bernadett Szabo / Reuters

Egy hete nem volt szerencséje a Fradinak, és egyelőre úgy tűnik, hogy most sem, ezúttal Traoré megpattanó lövése csattant a felsőlécen. Megint egy nagyon szép támadás végén jött a kapufa, egy remek szerelés után indult meg Marquinhos, és tette át Traoréhoz a labdát, aki lőni is tudott, a Tapsobán és Andrichen is megpattanó lövés kis híján a kapuba hullott. A kipattanó Mmaééhoz került, de a lövése elakadt a védőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!