Magyarország – Olaszország 0-2

Legfontosabb

2022. szeptember 26. – 20:33

frissítve

Magyarország – Olaszország 0-2
Az olasz Giacomo Raspadori (j), valamint Szoboszlai Dominik (k) és Nagy Ádám a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország – Olaszország mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. MTI/Kovács Tamás

Másolás

Vágólapra másolva


Budapesten kezdődött, és itt is ért véget a Nemzetek Ligája mostani sorozata a magyar válogatottnak. Csakhogy amíg az első meccsen Angliát megvertük 1-0-ra, most, a csoport első helyéről döntő meccsen az olaszok sima 2-0-s győzelmet arattak. A mieink idei NL-szereplése így is dicséretes, a csoport 2. helyét zártunk, és csak az Európa-bajnok olaszok győztek le minket, igaz, ők mindkét meccsen.

A válogatott védője, Szalai Attila csalódott volt a vereség miatt, mert úgy érezte, több van bennük, de mindenek előtt Szalai Ádámnak köszönte meg azt, amit személy szerint neki és a magyar labdarúgásnak adott.

„Csalódottak vagyunk, mert mindenképpen pontot akartunk szerezni. Az lett volna az i-re a pont. Álomszerű utazás van mögöttünk. Nem sikerült az, amit eltervezünk, de jól küzdöttünk, és nagyot alkotott ez a csapat.”

A védő szerint az olaszok nagyon jól felkészültek azokra az elemekre, amelyekben a magyar válogatott általában erős. Úgy látja, voltak hibák hátul is, az olasz kapus meg négy-öt fantasztikus védést is bemutatott, de foggal-körömmel küzdöttek.

Marco Rossi az M4 Sportnak úgy kezdte az értékelését, hogy a magyar szurkolók elképesztőek, szerinte más stadionokban, országokban sem sok hasonló van.

A szövetségi kapitány azt mondta, hogy meg akarták ajándékozni a visszavonuló Szalai Ádámot egy győzelemmel, de ez nem jött össze nekünk.

„Hibát követtünk el, és ez sokba került. De azért ne felejtsük el, hogy Olaszország az Európa-bajnok. Valamennyire ők is megszenvedtek velünk, a vágyra, hozzáállásra, akaratra ma sem lehetett panaszom. A magyar szívet láthattuk ma este, és az olasz tiszteletet, mert ők is tiszteltek minket. Mára minden európai csapat tiszteletét kivívtuk, és ennek azért örülök” – mondta a kapitány, aki szerint ma az erősebb csapat nyert, és gratulált is az olaszoknak.

A válogatottól búcsúzó csapatkapitány, Szalai Ádám megköszönte a támogatást és a kritikákat is. A lefújás után kiment a drukkerekhez, és a vezérszurkolók mikrofonjába beszélt a közönséghez. „Először is elnézést, hogy ezt a meccset nem hoztuk. Szeretném megköszönni nektek, amit értünk tettetek az elmúlt években, a két Európa-bajnokságon, a Nemzetek Ligájában. Az összes támogatást és kritikát szeretném megköszönni, amit kaptam, mert attól erősebb lettem. Egy nemzetnek sincs ilyen szurkolótábora. Tegyetek meg mindent azért, hogy a következő selejtezőkről is kijussunk az Eb-re.”

Később az M4 stábjának arról beszélt, hogy csalódott a vereség miatt, de köszöni mindenkinek a támogatást. „Elszalasztottuk a lehetőséget a csoportelsőségre” – mondta, ami miatt csalódott. Most még nem tudja igazán átérezni, hogy ez volt az utolsó meccse a válogatottban. Köszöni a stábnak, a csapattársainak, mindenkinek.

„Mindig játszom az erőset és a hidegvérűt, de azért amikor utoljára énekeltem a Himnuszt aktív válogatott játékosként, az felemelő volt.” Saját magát „szedi darabokra”, nagyon csalódott a vereség miatt.

13-14 évesen az Újpest műfüves pályáján megkérdezték tőle, hogy mi akar lenni, és azt mondta, válogatott labdarúgó. „Ha valakit dicséret illet, akkor az Marco Rossi, aki az elmúlt két-három évben fantasztikus csapatot csinált.” Reméli, az akadémisták között lesznek tehetséges játékosok a jövőben. Hétfőn lesz az edzői vizsgája, arra kért mindenkit, drukkoljanak neki, hogy sikerüljön.

Vége a mérkőzésnek
HUN Magyarország 0 : 2 Olaszország ITA

Ebből már aligha lesz döntetlen, és így csoportelsőség.

Miután 0-2-ről fordítottak a 83. percben az angolok, négy perccel később Havertz második góljával már 3-3 az angol-német meccs.

Csere
P. Mazzocchi G. Di Lorenzo
ITA Olaszország
Sárga lap
A. Fiola
HUN Magyarország

A 67. percben még a németek vezettek 2-0-ra Londonban, a 72. percben szépített Shawn, három perccel később egyenlített Mount, majd a 83. percben Keane büntetőből megfordította a csoport másik meccsén az állást.

Bár az eredményen sajnos ez nem látszik meg, nem élnek úgy az olasz játékosok, mint az első félidőben. Sokkal jobban lezárjuk a területeket, nem tudnak olyan könnyen helyzetig eljutni, mint korábban. Keményebben odalépünk a labdás játékoshoz, próbáljuk távolabb szorítani őket a kapunktól.

Csere
L. Kleinheisler D. Szoboszlai
HUN Magyarország

Mount egyenlített ki egy távoli bombával, döntetlenre áll a másik csoportmeccs.

A játékvezető továbbot intett, aztán a VAR is megvizsgálta az esetet, de a videóbíró szerint sem volt szabálytalan Bastoni a magyar játékossal szemben, így 0-2-ről mehet tovább.

A 86., utolsó válogatott meccsén bő 74 percet játszhatott, gólt már nem sikerült szereznie, és úgy tűnik, ahogyan a bemutatkozása volt, úgy a búcsúja is vesztes meccs lesz.

Csere
M. Adam A. Szalai
B. Bolla L. Nego
HUN Magyarország

Londonban a német Havertz a 67. percben megszerezte a németek második gólját. Ha így marad, az angolok 6 meccsből 2 ponttal, 1-9-es gólkülönbséggel zárják a csoportot.

Csere
T. Pobega Jorginho
G. Scamacca G. Raspadori
ITA Olaszország

Nego kapott remek labdát a jobboldalon, a beadott labdáját Fiola elől szögletre fejelték. Szoboszlai lőhette be a mai hatodik sarokrúgást, de abból nemhogy helyzet nem lett, hanem végül az olaszok jöhettek bedobással.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTVA
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTVA

Magyar fölénnyel teltek az elmúlt percek, de igazi helyzet nem alakult ki, végül Willy Orbán távolról csúnyán fölé lőtt.

A második félidőben nem húzzuk magunkra annyira az olaszokat, mint az első játékrészben, sokkal magasabban letámadunk. És ez hatékony, meg tudtunk szerezni több labdát is. Voltak lövéseink, de Donnarumma mindent védett eddig.

Dinamikusabbak lettünk, gyorsabbak a passzaink, több élet van a játékunkban. Styles beállítása jó döntés volt Rossitól, nagyon aktív a honosított játékos, több lövése is volt már. Az elmúlt tíz percben inkább mi szorítottuk be az olaszokat.

Csere
M. Gabbiadini W. Gnonto
ITA Olaszország

Styles nagyjából tizenhat méterről lőtt, egy olasz bekken, Bonuccin megpattanva irányt is változtatott a labda, de Donnarumma hatalmas reflexszel szögletre öklözte. Pár perccel korábban Styles 4 méterről fejelt, azt lábbal védte.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTVA
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTVA

A szöglet után viszont melléütött a labdának az olasz kapus, de akkor végül Willy Orbánról ment ki az alapvonalon túlra.

Gündogan tizenegyesével 1-0-ra vezetnek a németek Angliában. Az angolok katasztrofálisan szerepelnek a Nemzetek Ligájában.

Hatalmas tűzijátékkal indítottuk a félidőt, egy helyzeten belül négyszer is gólt rúghattunk volna, de nem jött össze. Aztán az olaszok nagyon szépen kijátszották a jobb szélen a védelmünket, és megrúgták a második góljukat is. Sokkal mozgalmasabb a második félidő, volt még egy óriási helyzetünk, Donnarumma azonban hatalmasat védett.

Csere
D. Gazdag M. Kerkez
HUN Magyarország

A jobboldalon lőtték be a védőink mögé a labdát, Lang ismét beragadta, így ezúttal sem volt les, Barella keresztbe passzolt, és a Negót megelőző Federico Dimarco megszerezte első felnőtt válogatottbeli gólját.

Elképesztő jelenetek történtek az olasz kapu előtt egy olasz hiba után. Donnarumma előbb Styles bombája után, majd még kétszer mutatott be hatalmas védést, az utolsónál Szalai Ádám két méterről nem tudott betalálni, pedig le is vehette a labdát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!