Magyarország – Olaszország 0-2

Legfontosabb

2022. szeptember 26. – 20:33

frissítve

Magyarország – Olaszország 0-2
Az olasz Giacomo Raspadori (j), valamint Szoboszlai Dominik (k) és Nagy Ádám a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország – Olaszország mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. MTI/Kovács Tamás

Másolás

Vágólapra másolva


Budapesten kezdődött, és itt is ért véget a Nemzetek Ligája mostani sorozata a magyar válogatottnak. Csakhogy amíg az első meccsen Angliát megvertük 1-0-ra, most, a csoport első helyéről döntő meccsen az olaszok sima 2-0-s győzelmet arattak. A mieink idei NL-szereplése így is dicséretes, a csoport 2. helyét zártunk, és csak az Európa-bajnok olaszok győztek le minket, igaz, ők mindkét meccsen.

A mai lesz a 36. meccs a két ország válogatottja között. A Magyarfutball.hu statisztikája szerint az eddigi 35 meccsből 9-9 győzelem és döntetlen, valamint 17 vereség eddig a mérlegünk, a gólkülönbség 57-65.

A legutóbbi egy győzelmünk 2007-es budapesti barátságos meccsen volt, akkor 3-1-re nyertünk Juhász R., Gera és Feczesin góljaival – az akkori csapatból Dzsudzsák Balázs és Feczesin még ma is NB I.-es játékosok (az olaszok gólját Di Natale szerezte). Tétmeccsen jóval régebben, 1955 novemberében, egy ugyancsak hazai Európa-kupa meccsen nyertünk Olaszország ellen, az a 2:0 Puskás 81. és Tóth József 84. perces góljával jött össze.

A legutóbbi meccset idén júniusban, ebben az NL-sorozatban játszottuk az olaszokkal, Cesenában 2-1-re kaptunk ki Barella és Pellegrini, valamint Mancini öngóljával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!