Magyarország–Németország 1-1

2022. június 11. – 20:35

frissítve

Magyarország–Németország 1-1
Fotó: Huszti Szabolcs / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Egy gyors góllal már a hatodik percben vezetést szerzett a magyar válogatott a németek ellen a Puskás Arénában, de a németeknek sem kellett sok, csak 3 perc a válaszhoz. Több gól nem is esett a találkozón. A németek a tavalyi Eb óta 11 meccsen veretlenek Hansi Flick vezetésével, de a legutóbbi három mérkőzésük egyaránt 1-1-es döntetlent hozott, ahogyan ez is. Percről-percre tudósításunkat lentebb olvashatja.

  1. Olaszország – 5 pont
  2. Magyarország – 4 pont
  3. Németország – 3 pont
  4. Anglia – 2 pont

Folytatás kedden, az Anglia ellen idegenbeli mérkőzéssel. Mára köszönjük a figyelmüket!

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Szakkommentár

A mérkőzés utolsó negyedére egyre inkább elfáradt a magyar válogatott, keveset volt nálunk a labda, Kai Havertz pedig kihasználta a második félidő egyetlen magyar megingását, tökéletesen indította Jonas Hofmannt, aki 100%-os helyzetben, Gulácsi Péterrel szemben, érthetetlenül a bal kezén érkező Timo Werner elé akart passzolni, de nem vette észre a csatárral együtt mozgó Willi Orbánt, a magyar védő pedig könnyedén olvasta le az átadást.

Tovább támadtak a vendégek, de megint a német kapu forgott inkább veszélyben, Manuel Neuernek Ádám Martin két pontrúgás utáni fejese és Gazdag Dániel távoli kísérlete után kellett védenie. A német válogatottnak nem volt kaput eltaláló lövése a második félidőben, hiába érkezett Ilkay Gündogan, Julian Brandt vagy akár Thomas Müller is a pályára, így a 4. egymást követő mérkőzését is 1-1-es végeredménnyel zárta Hansi Flick csapata. A döntetlen és az egy pont óriási fegyvertény és teljesítmény a magyar csapat részéről, újra egy fegyelmezett jól játékkal elérve azt.

1-1 maradt a vége, ezzel a németek történetük során először sorban négy meccsen döntetlennel zártak. Marco Rossi csapata továbbra sem nyert sorban két tétmeccset a Puskás Arénában, de ez szinte győzelemmel felérő pontszerzés volt.

Maradt a gól nélküli döntetlen a csoport másik meccsén.

Brandt ellen volt a szabálytalanság, legalábbis a bíró szerint, Brandt ugyanis Gazdag mellett, a labdában esett el. Ádám nem emiatt, hanem reklamálásért kapott lapot.

Ez a negyedik magyar csere, egy módosítás még benne lehet a pakliban.

Anglia ellen idegenben amúgy is Dibusz Dénes védett volna Marco Rossi eredeti tervei szerint, így viszont akkor el sem kell utaznia Wolverhamptonba majd a mostani kapusunknak.

Havertz és a helyenként életveszélyesen játszó Hofmann jönnek le, a helyükön Karim Adeyemi és Lukas Nmecha folytatja.

Neuer tolta fölé a 20 méterről megküldött lövést, Gazdag nem variált, nem cselezett, nem várta be a társakat, hanem tüzelt, nem is volt rossz kísérlet.

A szöglet vége egy újabb Ádám Martin-fejes lett, de sajnos ez is Neuer kezei között között ki.

Aztán pedig Sytles indította volna Szoboszlait, de kezezés miatt belefújt a bíró, pedig három magyar mehetett volna két német védő ellen.

Szám szerint kettővel. Musiala és Werner jönnek le, Brandt és Müller érkeznek.

A rengeteget futó, dolgozó Sallai Roland jön le, az Amerikában légióskodó, koronavírusból felépülő-visszatérő Gazdag Dániel állt be a helyére

Sallai csapott le egy Neuernek hazaadott labdára, egyből lőtt, laposan, de Neuer otthagyott lába ma már nem először állt az utunkba. A szöglet után egy tiszta fejessel jöhetett Ádám Martin, de nem jól helyezte, erő sem sok került bele, pont Neuerhez pattant középen a labda.

Két német támadó is kiugrott a védők mögé, a labdát kapó Hofmann nem volt lesen, így mehetett az akció. Hofmann elpasszolta a labdát Gulácsi mellett, Wernerrel akart gólt rúgatni, de Orbán közbelépett, ez lett a mázlink. A szöglet után Werner lesen volt, úgyhogy elmúlt a veszély.

A sorban második német szöglet után esett el egy német játékos a magyar kapu előtt, a bíró nem fújt semmit, és a videóbírós szobából sem jelezték neki, hogy gond lenne a döntésével. Úgyhogy minden megy tovább, méghozzá ezekkel a cserékkel:

  • Leon Goretzka helyén İlkay Gündoğan folytatja a németeknél,
  • magyar oldalon Ádám Martin vártja Szalai Ádámot,
  • Nagy Zsolt helyett pedig Loïc Négo állt be, ezzel picit át is kell szervezni a magyar felállást.

Szakkommentár

A második félidő óvatosabb játékkal kezdődött mindkét oldalon, meglepő fordulatként a magyar csapatnál volt többet a labda, igaz, ez a fölény abszolút meddőnek bizonyult. Magyar oldalon nem volt feljegyzett helyzet, a vendégek továbbra is a hátulról felívelt, a védővonal mögé bejátszott labdákkal kísérletezgetnek, melynek köszönhetően volt is egy lehetőségük, nagy helyzetet azonban ők sem tudtak kialakítani.

A második játékrész első tíz perce után aztán átvették újra a németek az irányítást, a magyar térfélre koncentrálódott a játék, de a magyar válogatott továbbra is nagyon fegyelmezetten, hiba nélkül védekezik, Gulácsi Péternek nem volt dolga ezidáig.

A német válogatott nagyon sokat birtokolja a labdát, ez nem akkora meglepetés, az viszont már az, hogy a magyar válogatott ugyanazt a 40 százalék körüli labdabirtoklási arányt, amit az olaszok vagy az angolok hoztak a németek ellen, vagy annál még egy kicsit jobbat is.

Viszont az is látszik, hogy a német válogatott nem tud olyan gyakorisággal veszélyes támadásokat építeni, amihez hozzászokott, ez látszik abból is, hogy a ezen a meccsen a magyar válogatottnak több támadása jutott el lövésig (7, míg a németeknek 4), és a kapura tartó lövések között is több volt a magyar (3 és 1).

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Megint Schlotterbeck vette észre, hogy mikor tudja mélységből pont úgy indítani Hofmannt, hogy ne legyen lesen. Szerencsénkre picit hosszú volt az amúgy tökéletes ütemű labda, ezért nem lett ziccer – Hofmann amúgy elég jó formában van, az elmúlt 3 válogatottmeccsén egy gólpassza és két gólja van, de egy meccs alatt még nem volt benne két gólban. Maradjon így.

Épp ismétlés ment a közvetítésben, így nem lehetett látni, ki rontott, de szerencsére Werner nem tudott lőni a tizenhatosnál megszerezett labdából. Utána egyből felfutott a német kapuig a magyar csapat, de Nagy Zsolt nem tökéletes labdát kapott, így Neuer lett az akció vége.

Közben rögtönzött taktikai megbeszélés jött, mert lentmaradt egy német játékos, akit ápolni kellett.

Nagy Ádám beadása került át a jobbról a baloldalra, Nagy Zsolt küldte vissza a labdát, de nem volt pontos a próbálkozás. A német megindulás, hiába kezdődött nagy sprinttel, csak a felezővonalig jutott, Goretzka ugyanis azt hitte, be tudja fűzni Szoboszlait, de nem tudta.

Groretzkával ütközött, de úgy fest, hogy már jól van. A labdát sportszerűen visszaadtuk a németeknek.

Meglátjuk, most is lesz-e 2 gól 10 perc alatt.

Szakkommentár

Az első félidő második felében sem változott a játék képe. A német csapat birtokolta többet a labdát, igyekezve a gyors támadóikat megjátszani a magyar védelem mögé ívelt és bepasszolt labdákkal, de igazán veszélyes helyzetig nem jutottak, David Raum és Timo Werner is hibázott ígéretes lövőhelyzetből.

A magyar oldalon pedig a veszélyes kontrákból adódtak nagy lehetőségek, leginkább Fiola Attila agilis játékának, felfutásaink és a játékrész utolsó percében adódott hatalmas helyzetének örülhettünk, elkönyvelhettünk hét kísérletet és három kaput eltaláló lövést, ez pedig egy igen jó mutató a kimagasló tudású német válogatott ellen.

Gól nélkül mentek szünetre az angolok és az olaszok, az a meccs sokkal kevésbé szórakoztató, mint a magyar-német. Ha így maradnak az eredmények, akkor a csoport állása is marad, hiszen mind a 4 csapat 1-1 pontot kap, és Magyarország marad a második helyen. A csoportot Olaszország vezetné, a harmadik és a negyedik helyen Németország és Anglia.

A német kapus lábáról vágódott fel a labda, ez is nagy magyar lehetőség volt. Beszorítottuk a németeket jó 2 percre a félidő utolsó pillanataiban. Hosszabbítás nélkül ért véget az első félidő, 1-1 az állás.

Az angol–olasz 0-0 közben a félidőben.

Gulácsi vetődött, de lehet, hogy ő sem tudott volna közbeavatkozni, ha kicsit jobban csavarodik az a labda. Közvetlen életveszély nincs, de azért éledeznek a német támadások, még ha közben meglepően sok is a hiba a vendégektől.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A háromtagú sorfalon pattant meg kicsit a labda, ezért marad nálunk a labda.

A két freiburgi csapattárs jól ismeri egymást edzésről, talán Schlotterbeck tudta, hogy szabályosan esélye sincs a magyar középpályás ellen. A buktatás egy sárga lapot ért.

A Fidesznél már a múlt nyári Eb-n is szinte elvárás volt, hogy a kormánytagok, országgyűlési képviselők ott legyenek a magyar válogatott hazai meccsein. Nincs ez másként most sem, és ha már kint vannak, mindenki előszeretettel oszt meg képet a Facebook-oldalán.

Orbán Viktor már a bejáratnál szelfizett a szurkolókkal, míg Szijjártó Péter külügyminiszter a fiaival és Dzsudzsák Balázzsal érkezett a Puskás Arénába. Varga Mihály koránt bejutott, már háromnegyed hét előtt ott volt a nézőtéren. „Egy gólt biztosan lövünk” – jósolta Facebook-oldalán a pénzügyminiszter. Az már biztos, hogy igaza volt. Varga Judit jóval bátrabban posztolt előtte, mint kollégája. „Tavaly az Eb-n már megmutattuk a németeknek, hol is lakik a magyarok Istene és nem lesz ez másképp ma sem” – írta a stadionban lőtt fotó mellé az igazságügyi miniszter.

A nézőtérről posztolt Nagy István agrárminiszter, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Szabó Tünde országgyűlési képviselő is.

A német szöglet sem hozott veszélyt, sőt, Nagy Ádám meg tudott lépni a szöglet miatt fellépő német védelem ellen. Az indítás után picit megtorpant a magyar támadás, Nagy Zsolt beadásából egy bedobásnak örülhetünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!