Olaszország-Magyarország 2-1

2022. június 7. – 20:34

frissítve

Olaszország-Magyarország 2-1
Fotó: Laurens Lindhout / Soccrates / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar futballválogatott az első félidőben kétgólos hátrányba került az Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, aztán egy öngóllal visszajött ugyan, de komoly esélye nem volt az egyenlítésre. Vereség a vége.

Az angolok legyőzése utáni újabb meglepetéshez az is kell, hogy az Európa-bajnok ne futballozzon tökéletesen. „Sok komponensnek kell összeállnia, hogy sikerrel járjunk, de a futballban a szerencse is szerepet játszik, centiken múlnak dolgok” – nyilatkozta a keddi meccs előtt a magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi.

A felkészülésre térve annyit elárult, hogy mivel nagyon kevés idő van a regenerációra – a stábnak a tíz nap alatt lejátszott négy, kőkemény meccset kell szemelőtt tartania –, ezért az edzés helyett inkább a pihenésre figyeltek.

A szombati, Anglia elleni 1-0-s győzelemnek, illetve az azután lejátszott, 1-1-es végeredményt hozó Olaszország-Németország mérkőzésnek köszönhetően a magyar válogatott vezeti az NL halálcsoportját.

Szakkommentár
  • 35. alkalommal találkozik egymással a magyar és az olasz válogatott, Magyarország oldaláról megközelítve az eddigi mérleg: 9 győzelem, 9 döntetlen, 16 vereség, illetve 56 rúgott és 63 kapott gól
  • Legutóbb 2007. augusztus 8-án találkozott a két csapat egymással barátságos mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban 40.000 néző előtt és Juhász Roland, Gera Zoltán és Feczesin Róbert második félidei találatainak köszönhetően 3-1-re nyert Magyarország Roberto Donadoni csapata ellen.
  • A 2007-es mérkőzést megelőző hét találkozón nem sikerült győznie a magyar válogatottnak, azelőtt 1965-ben, egy Népstadionban rendezett barátságos mérkőzésen, Albert Flórián és Bene Ferenc találataival győztünk 2-1-re.
  • Tétmérkőzésen legutóbb a 2002-es világbajnoki-selejtezők alkalmával találkoztak a felek, Budapesten Horváth Ferenc duplájával 2-2 lett a végeredmény, a Parmaban rendezett visszavágón, Alessandro Del Piero góljával az olaszok nyertek.
  • Olaszország az idei négy találkozójából mindössze egyet nyert meg, Törökország ellen 3-2-re győztes márciusban, emellett vereséget szenvedtek Észak-Macedónia (0-1) és Argentína (0-3) csapatától is, legutóbb pedig Németországot fogadva indították egy 1-1-es döntetlennel a Nemzetek Ligáját.
  • A tavaly mérkőzésein domináló és rengeteg helyzetet kialakító olaszok a legutóbbi három összecsapásukon csak 44%-ban birtokolták a labdát átlagban, 11 helyzetet alakítottak mi mérkőzésenként, melyekből átlagosan csak 2,66 talált kaput.
  • Az olasz válogatott, az Európa-bajnokság óta lejátszott 11 találkozóból összesen csak hármat nyert meg, öt döntetlen mellett három vereség is díszíti az Eb-győztes statisztikáját.
  • Marco Rossi csapata a szerbek elleni vereség után legyőzte Belfastban Észak-Írország csapatát, majd 60 év után sikerült legyőzni az angol válogatottat, Szoboszlai Dominik 11-es találatának köszönhetően.
  • A magyar csapatnak 12 kísérlete volt Gareth Southgate együttese ellen, több, mint az azt megelőző tíz találkozó bármelyikén, ha az Andorra és San Marino elleni találkozókat nem nézzük. Az öt kaput eltaláló lövésünk is a legtöbb ugyanebből a megközelítésből, legutóbb az egy évvel ezelőtti hazai barátságos mérkőzésen, Írország (0-0) ellen sikerült 17 kísérletet jegyeznünk, melyből 6 kaput is talált.
  • Magyarország a 40. a világranglistán, keretének összértéke 11,95 millió euró, míg Roberto Mancini Eb-győztes csapata a 6. helyen áll a FIFA-nál és 753,5 millió eurót ér.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!