Rossi szerint ha az olaszok nem futballoznak tökéletesen, van esélye nyerni a magyar válogatottnak

2022. június 6. – 22:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar futballválogatott kiváló állapotban várja a keddi, olaszok elleni meccsét a Nemzetek Ligája A divíziójának második fordulójában.

„A srácok jól vannak. Nagyon kevés idő van a regenerációra, ilyenkor gyakran nem is edzünk, inkább próbálunk pihenni, fizikálisan visszanyerni az erőnket. De mindenki jó állapotban van, ráadásul még 24 óra rendelkezésre áll” – mondta Rossi az Olaszországban tartott sajtótájékoztatón.

A kapitány szerint a tökéleteshez közeli játék sem feltétlenül lesz elég a sikerhez. „Arra is szükségünk van, hogy az olaszok ne futballozzanak tökéletesen, mivel jóval erősebb csapat a riválisunk. Sok komponensnek kell összeállnia, hogy sikerrel járjunk, de a futballban a szerencse is szerepet játszik, centiken múlnak dolgok”.

Vécsei Bálint arról beszélt, hogy taktikailag felkészültek, és azért jöttek, hogy megismételjék azt a jó teljesítményt és eredményt, amit két napja az angolok ellen nyújtottak.

„Szeretnénk megmutatni, hogy nem csak véletlen volt a megérdemelt győzelmünk. Sokat léptünk előre labdabirtoklásban, ezt szeretnénk még tovább javítani” – mondta a Ferencváros középpályása. „A sikerek mindig jót tesznek a csapatnak, sokat lendíthet rajtunk az, hogy jól kezdtünk. De a mester folyton hangsúlyozta, hogy a földön kell maradnunk. Kemény meccs lesz, amelyen száz százalékot kell nyújtanunk, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk.”

„Nagyon jó a kapcsolatom Rossival, talán még én hívtam a Sampdoriához” – jellemezte kapcsolatát Marco Rossi magyar szövetségi kapitánnyal az MTI érdeklődésére Mancini. „Nagyon jó edző és nagyon jó ember is. Iszonyatosan nagy munkát végzett a magyar válogatottal, ezt bizonyította az Európa-bajnokságon és két napja Anglia ellen is. Nagyon kemény és szívós a magyar csapat, amely fizikálisan kemény próbatétel elé állít bárkit. Kemény és robosztus védőit, nehéz lesz áttörni” – nyilatkozta Cesenában az edző.

Manicini a keddi kezdőcsapatát ugyan nem árulta el, de azt jelezte, hogy nagyon sok csere lesz a németek ellen 1-1-es döntetlennel zárult találkozóhoz képest. Nem tartotta kizártnak, hogy további újoncot is avat, ugyanis többen elhagyták a keretét, így az Európa-bajnok Jorginho és Marco Verratti is. Szerinte Manuel Locatelli töltheti be az irányító középpályás pozíciót.

Az olaszok szakvezetője arról is beszámolt, hogy az általa Európa legjobb kapusának tartott Gianluigi Donnarumma kisujjsérüléssel bajlódik, ezért nem biztos, hogy kedden játszi.

Nicolo Barella szerint „kompakt, erős csapat a magyar”. A csatársorban és védelemben is erős játékosok vannak jó bajnokságokból, ezért nem lesz egyszerű áttörni a védelmüket.

Az olasz–magyar Nemzetek Ligája-meccs kedden 20.45-kor kezdődik Cesenában a Dino Manuzzi Stadionban. Ezután a németekkel otthon játszik a válogatott, majd az Anglia elleni, idegenbeli mérkőzéssel zárul a júniusi Nemzetek Ligája-program.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!