Visszaéltek Szilágyi Gerda nevével, az úszó feljelentést tett a rendőrségen

2022. január 27. – 16:50

Másolás

Vágólapra másolva

Visszaéltek Szilágyi Gerda nevével, ezért a 18 éves úszó feljelentést tett a rendőrségen – mondta a Telexnek Gerda édesapja, Szilágyi Zoltán.

Néhány nappal a Szilágyi Liliána-ügy kirobbanása után, január 3-án egy furcsa és zavaros blogbejegyzés látott napvilágot. A bejegyzés szerzője Szilágyi Gerdának kiadva magát tett elképesztőbbnél elképesztőbb állításokat nővéréről, Liliánáról, Cseh Lászlóról és Hosszú Katinkáról. A bejegyzést most csütörtökön több hírportál is felfedezte, és szemlézték az abban leírtakat.

Szilágyi Zoltán a Telexnek azt mondta, már hetekkel ezelőtt tudomásukra jutott a blog, valamint legalább egy ál-Facebook-profil létezése. Azt mondta, kisebbik lánya három héttel ezelőtt feljelentést tett a rendőrségen személyiségi jogokkal történt visszaélés miatt. „Mérhetetlenül szomorúvá teszi őt és engem is, hogy visszaéltek a nevével” – mondta Szilágyi Zoltán. Hozzátette: ő és lánya is elhatárolódnak a bejegyzésben leírtaktól.

Szilágyi Zoltán tudomása szerint az ügy még nyomozati szakaszban van, egyelőre nem kaptak visszajelzést annak állásáról.

Szilágyi Gerda – Fotó: Stamina TK
Szilágyi Gerda – Fotó: Stamina TK

Megint Várady Napsugár

A bejegyzés érdekessége, hogy a szerző ebben is megemlíti Várady Napsugárt, akinek a neve legutóbb a Gémesi Györgynek, Gödöllő polgármesterének küldött fenyegető levélben tűnt fel újra. Hogy kicsoda Várady Napsugár? A névre keresve a Google kidob pár érdekes hivatkozást:

  • Például petícióban azt kéri, hogy hosszabbítsák meg a 3-as metrót Dunakeszire.
  • Van egy egybejegyzéses blog is, ahol amazon autonóm területet követel a Börzsönyben.
  • Egy Pesti Srácok-cikk alatt kommentben jelentkezik be harmadmagával Várady Napsugár mint a Kósza Krónikák ifjúsági szervezet vezetője. Arra panaszkodnak, hogy Egres Béla és a Péleusz Oktatási Központ vezetői részéről több gyalázkodó levelet kaptak, ezért az ifjúsági szervezet több tagja is kénytelen volt kilépni a Péleusztól.

Zavaros zagyvaságnak tűnik? Talán összeáll a kép, ha elolvassa a Telex munkatársának még korábban, az Indexben megjelent cikkét Egres Bélának, a nagy hoaxmesternek a kavarásairól, aki arról nevezetes, hogy általa kitalált álneveken trollkodja meg különböző témákban a fél országot, de olyan csavarosan, hogy annak nemcsak a média, hanem még a Miniszterelnökség is felült.

A Szilágyi Liliána-ügy

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Szilágyi Liliána tavaly év végén vádolta meg a szintén olimpikon úszó édesapját, Szilágyi Zoltánt azzal, hogy testileg, lelkileg és szexuálisan bántalmazta őt és édesanyját. Szavaira egy nappal később reagált az apja, aki tagadta a vádakat, és arra kérte a lányát, az édesanyja nevét viselje a jövőben. Testvére, Gerda is nyílt levelet írt, szintén hazugságnak nevezte nővére vádjait. A Magyar Úszó Szövetség közleményben jelezte, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

Egy 2020-as jogerős bírósági ítéletben az szerepel, hogy Szilágyi Zoltán érzelmileg zsarolta és megfélemlítette a feleségét, Gyarmati Esztert, a férfi agresszív viselkedése miatt romlott meg a házasságuk. A per végén az anyának ítélték oda Szilágyi Liliána akkor még kiskorú testvérének felügyeleti jogát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!