Vizsgálatot indít Szilágyi Zoltán ügyében az úszószövetség

2021. december 30. – 17:54

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Úszó Szövetség elnöke, dr. Wladár Sándor közleményt adott ki arról, hogy az ifjúsági olimpiai bajnok, Eb-ezüstérmes úszónő Szilágyi Liliána vádjai alapján elrendelte, hogy a MÚSZ fegyelmi bizottsága és gyermekvédelmi bizottsága indítson vizsgálatot.

A testület feladata valamennyi érintett meghallgatásával feltárni, hogy az ügyvédi praxisa mellett gyerek-úszóedzőként is dolgozó, jelenleg a Stamina SK-t irányító dr. Szilágyi Zoltán edzői tevékenysége során megsértette-e a szövetség etikai, fegyelmi és gyermekvédelmi szabályzatát.

Szilágyi Liliána szerdán állt ki a nyilvánosság elé azzal, hogy éveken át testi, lelki és szexuális bántalmazást volt kénytelen elviselni az apjától. Az apa minden vádat tagad és bírósági eljárást helyezett kilátásba.

„Bántalmazásnak nincs helye az uszodában. Az első reakcióm a megdöbbenés volt, a következő pedig az elszántságom megerősítése: nem elég, hogy a sportág jelenében tiszta viszonyokat tartunk fenn, a múlt feltárása vezethet el a megtisztuláshoz.” – mondta Wladár Sándor, vélhetőleg a néhány hónapja kirobbant Turi-ügyre is célozva.

A közlemény kiemeli, hogy Dr. Szilágyi Zoltánnak idén már volt egy fegyelmi ügye:
írásbeli megrovásban részesítették, miután egy versenyen minősíthetetlen hangnemben
támadt a versenybíróság vezetőjére, amiért a kisebbik lányát, Gerdát kizárták egy
szabálytalanság miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!