Megfenyegették Gémesit, mondjon le, vagy botrány lesz

2022. január 25. – 16:03

Másolás

Vágólapra másolva

Névtelen levélben fenyegették meg Gémesi Györgyöt, hogy mondjon le, mert ha nem, „lerántják a leplet a gödöllői polgármester kapcsolatáról egy feminista terroristával, Várady Napsugárral”. A fenyegetés elég komolytalannak tűnik, a háttérben egy nagy trollmester árnyéka tűnik fel.

Fenyegető üzenetet kapott Gémesi György, Gödöllő polgármestere, amit szó szerint nyilvánosságra hozott a közösségi oldalán. A levél így szól:

„Ha 2022 január 31-is benyújtja lemondását és lehetővé teszi, hogy az országgyűlési választásokkal párhuzamosan időközi önkormányzati választások legyenek, ahol Ön kiáll a kormánypártok közös jelöltje mellett akkor emelt fővel távozhat. Ezzel felesleges kiadásoktól kímélheti meg a költségvetést és egy kellemetlen botránytól a várost. Időközi választások mindenféleképpen lesznek, csak Önön múlik, mikor és mi módon. Amennyiben a nyilvánosság előtt nem reagál megfelelőképpen levelemre, úgy 2022 február 1-vel elindul az Éljenjeni akció, mely lerántja a leplet titkairól. Többe között egy feminista terroristával való kapcsolatáról Várady Napsugárról. Anonymus”

Nem elég, hogy lehallgattak, feltörték a lakásomat, mocskolódó, hazug filmeket készítettek rólam és terjesztik a Fidesz-médiában, most megfenyegettek – fakad ki a levél után Gémesi. A polgármester egyúttal felhívja a fenyegetőzők figyelmét, hogy az önkormányzati választás régen véget ért, és nem lesz országgyűlési képviselőjelölt.

„Ha gondjuk van velem, vállalják az arcukat, és mondják el. Ez a tisztességtelen, sunyi, aljas módszer több mint mocsok”

– teszi hozzá. Gémesi a Magyar Hangnak azt mondta, hogy a fenyegetés a polgármesteri hivatal emailcímére érkezett, de neki címezték.

Kérdésre, hogy mi állhat a fenyegetés mögött, a polgármester elmondta, a levélben a fővárosi Városházára van hivatkozás, talán valami hasonlót igyekszik kreálni a levélíró. Kreálni, mert kiderült, a fővárosi Városháza-ügy mögött sincs semmiféle üldözni való dolog, tette hozzá. Arra viszont jók az ilyesfajta tartalom nélküli ügyek, hogy hosszú ideig erre kell reagálni – mondta a polgármester, aki a Várady Napsugárra való utalást sem tudja hova tenni.

Frissítés: De kicsoda Várady Napsugár?

A Google keresőjének segítségével megpróbáltunk Gémesi Györgynek segíteni egy kicsit, tudja hova tenni Várady Napsugárt. A névre keresve találni pár érdekes hivatkozást:

  • például petícióban azt kéri, hogy hosszabbítsák meg a 3-as metrót Dunakeszire, hmm.
  • a Cigányok wikipédia-oldalon is szerepel a neve mint „az amazon közösség képviselője”, és amúgy van egy egybejegyzéses blog is, ahol tényleg amazon autonóm területet követel a Börzsönyben. Gyanús.
  • emellett egy másik, szintén egyposztos blogon admin ugyanő, ott meg a cigány autonóm területet követeli, de Rostás Annamária aláírással. Húha.
  • Rostás Annamáriára hivatkozik egy petícióban egy bizonyos Egres Béla is, bár ő épp a cigány és az amazon autonómia ellen tiltakozik. Ez azért érdekes, mert
  • egy Pesti Srácok-cikk alatt kommentben jelentkezik be harmadmagával Várady Napsugár, mint a Kósza Krónikák ifjúsági szervezet vezetője. Arra panaszkodnak, hogy Egres Béla és a Péleusz Oktatási Központ vezetői részéről több gyalázkodó levelet kaptak, ezért az ifjúsági szervezet több tagja is kénytelen volt kilépni a Péleusztól.

Zavaros zagyvaságnak tűnik? Talán összeáll a kép, ha elolvassa Telex munkatársának még korábban, az Indexben megjelent cikkét Egres Bélának, a nagy hoaxmesternek a kavarásairól, aki arról nevezetes, hogy általa kitalált álneveken trollkodja meg különböző témákban a fél országot, de olyan csavarosan, hogy annak nemcsak a média, hanem még a Miniszterelnökség is felül.

Úgy tűnik, hogy Gémesi György is egy hasonló, sajátos jellegű tréfálkodásnak az áldozata.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!