Szilágyi Liliána újra posztolt: Büszkeség, erő, remény – az apjára nem reagált, a húgának üzent

2022. január 1. – 21:19

Szilágyi Liliána újra posztolt: Büszkeség, erő, remény – az apjára nem reagált, a húgának üzent
Szilágyi Liliána egy római versenyen 2020 augusztusban – Fotó: Andrea Staccioli/Getty

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este jelentette be a két olimpián is járt Eb-ezüstérmes úszó, Szilágyi Liliána, hogy édesapja testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta. Összegyűjtöttük 2016-os furcsa nyilatkozatait, amelyek utólag egészen más értelmet nyertek, mint amikor a versenyek után elmondta.

Szavaira egy nap múlva reagált az apja, Szilágyi Zoltán, aki szintén olimpikon úszó, és aki később edzői és jogi diplomát is szerzett. A vádakat tagadta, és arra kérte a lányát, viselje az édesanyja nevét, és szabaduljon meg az övétől. Testvére, Gerda is nyílt levelet írt, aki hazugságnak nevezte a vádakat.

A Magyar Úszó Szövetség jelezte, vizsgálatot folytat az ügyben, és megvédi az úszónőt. Az édesapának idén már volt egy fegyelmi ügye, megrovásban részesítették, mert minősíthetetlen hangnemben beszélt egy versenybíróval.

Szilágyi Liliána szombaton újabb írással jelentkezett az Instagramon, aminek lényege: büszkeség, erő, remény.

Leírta, félt, hogy nagyon kevesen fogják megérteni őt, mert a téma rendkívüli nehéz és ambivalens. „Elkezdtünk nyitni egymás felé, és ami még fontosabb, elkezdtetek merni megszólalni, megosztani a titeket ért fájdalmakat és elnyomásokat.”

Azt is megállapította, hogy minden esetben egy csoda történik, hogyha felismerjük a társadalmunk, közösségünk és legfőképpen önmagunk erejét.

„Mindig van megoldás, hiszen ahol megértés születik ott egy új út nyílik” – összegzett.

Apja szavaira nem kívánt reflektálni, mert szerinte önmagáért beszélnek. Húgának, Gerdának viszont üzent – a nevét a jobb karjára tetováltatta még évekkel ezelőtt –, és tudja, hogy nagyon maga alatt van most. Sajnálja, hogy nem érti, miért történik mindez.

"Minden, amit tettem és teszek, az nagy részben azért van, hogy egyszer Te is szabadon tudj élni.

„Legfőképpen pedig sajnálom, hogy önmaga védelme érdekében ugyanúgy pajzsként használ téged és a nevedet apánk, mint engem egykor. Ez nem a Te szégyened! Elmondhatatlanul szeretlek és hiányzol!”

Szilágyi Liliána édesanyjával, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Gyarmati Dezső lányával, Terézia Eszterrel él együtt, míg a 18 éves Gerda az apjával. Szilágyi történetével a világsajtó is foglalkozik, szombaton például a legnagyobb német lap, a Bild foglalkozott vele.

A 25 éves úszónő a Turi-ügyben is kifejtette a véleményét még november 12-én, elítélt mindennemű abúzust. Szilágyi 2015-ben hagyta el Turit, a pályafutását ebben a cikkben foglaltuk össze.

Van segítség!
Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak.
A NANE Egyesület is működtet segélyvonalat bántalmazott nőknek és gyerekeknek, valamint a nekik segíteni vágyóknak. Ez a 06-80-505-101-os számon hívható anonim módon, ingyenesen, hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között.
Az Ökumenikus Segélyszervezet online kínál anonim tanácsadást, a részletekért keresse fel >>> ezt az oldalt.
Ha kifejezetten jogi természetű kérdései vannak kapcsolati erőszakkal összefüggésben, a Patent Egyesület jogsegélyszolgálata szerdánként 16 és 18 óra, valamint csütörtökönként 10 és 12 óra között hívható a 06-70-220-2505-ös számon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!