Minden kajak-kenusunk továbbjutott – ez történt szerdán a magyarokkal az olimpián

2021. augusztus 4. – 06:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Atlétikában három magyar versenyzőnek kezdődött meg az olimpia, de továbbra is komoly eredmények nélkül. A kajak-kenusok viszont sorra nyerték az előfutamaikat, Olasz Anna 10 kilométeres nyílt vízi úszásban 4. helyen zárt, majd később Lőrincz Viktor ezüstérmes lett birkózásban. Elődöntősök a pólósok, Nagy Péter 7. súlyemelésben.

Atlétika

Férfi 110 m gát: Nem sikerült döntőbe jutnia Szűcs Valdónak. Az Egyesült Államokban készülő futónk 13.50 másodperces időeredménnyel jutott be az elődöntőbe, és bár itt javított eredményén, a 13.40-es eredmény nem volt elég a döntőre, Szűcs végül a 13. helyen zárta az olimpiát.

Gerelyhajítás: A 83,42 méterrel országos csúcstartó Rivasz-Tóth Norbert elmaradt a döntőbe jutáshoz szükséges szinttől szerdán a tokiói olimpián. A magyar versenyző legjobbja a selejtezőben mindössze 77,76 méter volt, amivel csoportjában a 15 versenyző közül csak a 12. helyre volt elég. A döntőbe 12-en jutottak, az első olimpiáján résztvevő Rivasz-Tóth végül a 22. helyen végzett (élete legjobbjával a 7. helyen juthatott volna döntőbe).

Női hétpróba: Eddig három számot teljesítettek a versenyzők. Fedettpályás Európa-bajnoki bronzérmesünknek, Krizsán Xéniának nem indult jól az olimpia: 100 méter gáton jócskán elmaradt egyéni legjobbjától, 13,58 mp-cel utolsó lett a futamában, 16. helyen zárta a számot. Magasugrásban tovább romlott a helyzet, az 1,83-as egyéni legjobbjától szintén elmaradva 1,74-en zárt, így két próba után mindössze a 20. helyen áll. A harmadik számban, súlylökésben egy helyet tudott javítani, így a 19. Legjobb dobása 13,78 méteres lett három kísérletéből, amiért 779 pontot kapott. A 200 méteres síkfutás után sem tudott előrébb lépni Krizsán, a számban is 19. lett, és maradt összetettben is ezen a helyen, a négy számban 3611 pontot gyűjtött. Csütörtökön jön még a távolugrás, a gerelyhajítás és 800 méteres síkfutás a hétpróbázóknak.

Krizsán Xénia a női hétpróba magasugrás száma előtt – MTI / Czeglédi Zsolt
Krizsán Xénia a női hétpróba magasugrás száma előtt – MTI / Czeglédi Zsolt

Kajak-kenu

Négy számban rendeztek szerda hajnalban előfutamokat és középfutamokat. Bemutatkozott az olimpiai programban a női kenu, 200 méteren Takács Kincső az előfutamból, Balla Virág a reményfutamból jutott be a középfutamba.

Férfi K-1 200 méteren Tótka Sándor és Csizmadia Kolos is megnyerte szerdai előfutamát, így bejutott a csütörtöki folytatásba.

Női K-1 500 méteren a címvédő Kozák Danuta, valamint Csipes Tamara is megnyerte saját előfutamát.

Férfi K-2 1000 méteren a Nádas Bence, Kopasz Bálint páros megnyerte az előfutamát. Béke Kornél és Varga Ádám kettőse viszont reményfutamra kényszerült, ahonnan ha csak a harmadik helyen is, de szintén bejutottak a csütörtöki folytatásba.

Nádas Bence és Kopasz Bálint a férfi kajak párosok 1000 méteres versenyének előfutamában – MTI / Kovács Tamás
Nádas Bence és Kopasz Bálint a férfi kajak párosok 1000 méteres versenyének előfutamában – MTI / Kovács Tamás

Nyíltvízi úszás

Magyar idő szerint még kedd éjszaka kezdődött, és szerda hajnalban ért véget a nők 10 kilométeres nyíltvízi úszása. Világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszónk, a 27 éves Olasz Anna a 4. helyen zárta a versenyt, ami tíz hellyel jobb a riói olimpiai helyezésénél. A győztestől csupán 4, a dobogóról bő 2 másodperccel maradt el a szegedi úszó.

Ezüstéremmel zárt Lőrincz Viktor, elődöntősök a férfi pólósok

A női kézilabdázók negyeddöntőt játszottak Norvégia ellen, ami 22-26-tal ért véget. A csapat a meccs egyes részeiben egyenrangú partner volt, néha dominálta is a mérkőzést, de a hajrát nem bírta.

Súlyemelés: a férfi plusz 109 kg-os súlycsoportban Európa-bajnoki bronzérmes, riói 10. helyezett súlyemelőnk, Nagy Péter megnyerte a B csoportot, már ekkor lehetett tudni, hogy legrosszabb esetben 8. lesz, de még sikerült egy A csoportos versenyzőt is megelőznie, így végül a 7. helyen zárt.

Birkózásban Lőrincz Viktor nem tudta megismételni testvére sikerét, nem tudott győzni a 87 kilós kötöttfogásúak döntőjében, ezüstéremmel zárta az olimpiát.

A vízilabdázók 15-11-re nyertek Horvátország ellen a negyeddöntőben, így péntek reggel Görögországgal játszhatnak a döntőbe jutásért. Gyengébb kezdés után talált magára a csapat, majd Nagy Viktor remek kapusteljesítménye is hozzájárult a győzelemhez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!