Tokió – az összes hétfői magyar eredmény egy helyen

2021. július 26. – 04:43

frissítve

Tokió – az összes hétfői magyar eredmény egy helyen
Bicsák Bence a tokiói olimpia triatlonversenyében – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Július 26-án, hétfőn az olimpián a női kardozókért, a dzsúdós Karakas Hedvigért, a 4x100-as úszóváltóért szurkolhattunk hajnalban, de vitorlázóink is folytatták versenyeiket. Majoros Bence a pingpongtorna második meccsén búcsúzott, és elkezdték az olimpiát a női vízilabdások is. Összefoglaltuk, mi történt hétfőn magyar szempontból az olimpián.

Triatlon: Bár éremmel nem járt, nagy sikerrel indult a hétfő. Bicsák Bence sérüléssel küzdve is kiemelkedően futott, így hetedik lett triatlonban.

Vívás: Női kard egyéniben három magyar versenyzővel kezdődött meg a 64-es tábla. Először Katona Renáta lépett pástra, és a tunéziai Jazmin Dagfusz ellen végig irányított, 15-6-os győzelemmel került a 32 közé. Ott a kétszeres világbajnok Szofija Velikaja érvényesítette a papírformát, könnyedén, 15-4-re nyert.

A hatodik kiemelt Márton Anna a 16 közé Maria Belen Maurice Pérezzel vívott, az argentin meg is lepte, 4-1-re, majd 8-5-re is vezetett, de a pihenő után már érvényesült a papírforma, Márton 15-12-re nyert. Mártont sérülés miatt ápolni is kellett. Pusztai Liza is háromtusos hátrányba került az elején tunéziai ellenfelével szemben, de utána fölénybe került, 15-12-re verte Amira Ben Sabanét, így ő is a legjobb 16 közé került.

A nyolcaddöntőben Márton és Pusztai egy időben lépett pástra, Márton továbbjutott, Pusztai kiesett. Pusztai a kínai Csien Csia-zsuj ellen vívott, sokáig fej-fej mellett haladtak, majd a kínai versenyző 9-6-ra elhúzott, onnan nem volt visszaút, 15-10-es verség lett a vége. Márton a dél-koreai Csoj Szu Jeont verte egy szoros asszóban 15-12-re.

Márton Anna a negyeddöntő szünetében már 8-2-re vezetett a 18 éves üzbég Zajnab Gyajibekova ellen, Márton sérülésének – legalábbis a vívásában – nyoma sem látszott. A folytatás már nem volt ilyen könnyű. Az üzbég 12-11-re is feljött, de végül Márton 15-11-re nyert, és az elődöntőbe jutott.

Ott az egyik legnagyobb esélyes, a Katona Renátát korábban búcsúztató orosz Szofija Velikaja volt az ellenfele. Márton hiába kezdett 3-0-val, végül az orosz nyert 15-8-ra. A bronzmeccsen a francia Manon Brunet volt Márton ellenfele, aki megakadályozta az újabb magyar éremszerzést, 15-6-ra nyert, így Márton a negyedik helyen zárt.

Úszás: Németh Nándor a férfi 200 méteres gyorsúszás első elődöntőjében szerepelt, ahol 1:47,20-as idővel a hetedik lett, amivel nem jutott be a döntőbe, ami elég nagy bravúrnak számított volna. Összesítésben a 15. helyen végzett. A 4x100-as gyorsváltónk a döntőben is jól szerepelt, országos csúccsal az ötödik lett.

Férfi 200 méter pillangón Milák Kristóf a legjobb, Kenderesi Tamás a nyolcadik idővel jutott a 16-os elődöntőbe.

Női 200 méter vegyesen Hosszú Katinka a második legjobb idővel jutott az elődöntőbe, Sebestyén Dalma egy hajszállal, de lemaradt a továbbjutásról.

Női 1500 méteren Mihályvári-Farkas Viktória egyéni csúcsot úszott, de sem ő, sem Késely Aja nem jutott be a legjobb nyolcat jelentő döntőbe, Késely 1 másodperccel maradt le a fináléról.

Dzsúdó: Az 57 kilós Európa-bajnoknak, Karakas Hedvignek gyorsan véget ért az olimpia, Julia Kowalczyk vazaarival győzött az első fordulóban. A lengyel másfél perc után egy fejenátforgatással dobta el Karakast, a zsűri videón is megnézte az akciót, és úgy ítélte, hogy a magyar az oldalára esett, ezért kapott vazaarit ellenfele.

Asztalitenisz: A férfi egyes második fordulójában Majoros Bence a dán Jonathan Groth-tal játszott. Az első két szett nagyon szoros volt, de mindkettőt a dán nyerte 12-10-re, az első játszmában négy játszmalabdát hárított, a másodikban viszont Majoros jött vissza 9-4-ről. A harmadik 11-4-re vitte el a dán, de Majoros hasonló könnyedséggel (11-3) szépített. Az ötödik játszma is szoros volt, de megint Groth nyerte meg 12-10-re, így 4-1-gyel ő lépett tovább. Majoros kiesésével már nincs versenyben egyesben magyar pingpongos, már csak a női csapat érdekelt az olimpián.

Vitorlázás: A lézer radiálosoknak a második futamot rendezték meg, Vadnai Benjámin nem tudta megismételni vasárnapi 7. helyét, most a 21. lett, de összetettben így is a 10. helyen áll.

Vízilabda: Megkezdte a tokiói tornát a női pólóválogatott is, amely négy góllal is vezetett az oroszok ellen, de a vége 10-10-es döntetlen lett.

Hegyikerékpár: A 38 éves, negyedik olimpiáján szereplő Parti András a győztestől tíz percet kapva a 32. helyen ért célba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!