Kilenc újabb koronavírus-fertőzöttet találtak a tokiói olimpia szervezői

2021. július 20. – 08:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A tokiói olimpia szervezői újabb kilenc koronavírusos megbetegedést regisztráltak az elmúlt napon. A szervezők kedd reggel közzétett napi jelentése szerint a fertőzöttek között egy sportoló is van – írja a dpa német hírügynökség.

Az új esetekkel együtt már 67-re emelkedett a július 1-je óta regisztrált pozitív esetek száma az olimpiával kapcsolatban.

Hétfőn a Cseh Nemzeti Olimpiai Bizottság megerősítette, hogy Ondřej Perušič strandröplabdás koronavírustesztje pozitív lett. A 26 éves sportolót egy kijelölt szállodába szállították és karanténba helyezték. A szervezők vasárnap azt jelentették, hogy három fertőzött akkreditált személyt találtak. A dél-afrikai férfi futballcsapat két játékosánál, valamint a csapathoz tartozó egyik munkatársnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, miután tesztelték őket az olimpiai faluban.

A tokiói olimpiát eredetileg tavaly nyáron rendezték volna meg, de a koronavírus-járvány miatt idén július 23. és augusztus 8. között kerül rá sor. Egy korábbi felmérés szerint a japán lakosság többsége ellenzi az olimpia és a paralimpia megrendezését. A tiltakozás legfőbb oka a járvány.

A szervezők július elején döntöttek arról, hogy a versenyeken nem lehetnek nézők, a sportolók, edzők és a médiában dolgozók csak szigorú intézkedések mellett juthatnak be Japánba. Az országban július 12-től pedig rendkívüli állapotot vezettek be, amely augusztus 22-ig lesz érvényben.

A versenyen 176 magyar sportoló vesz részt, a Magyar Olimpiai Bizottság döntése értelmében csak védett sportolók indulhatnak. Ahogy a MOB kötelezővé tette az oltást, Schmid Julia szlalomkenus visszalépett az olimpiától.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!