Ahogy kötelezővé tették az oltást, visszalépett az olimpiától a magyar szlalomkenus

2021. július 17. – 14:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kajak-kenu szlalom szakágban olimpiai kvótát szerzett Schmid Julia lemondott a tokiói szereplésről a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) döntését követően, miszerint csak Covid-19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja – írja az MTI.

„A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége július 9-én döntött arról, hogy csakis Covid-19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja a tokiói olimpián. Ezt követően a szlalom kajakban visszaosztott kvótával rendelkező Schmid Julia jelezte, hogy ezen okból lemond az olimpiai indulásról, így a Magyar Olimpiai Bizottság visszavonja nevezését a július 28-án kezdődő versenyre” – jelentette be közleményében a MOB, és rögtön jelezte is, hogy a témában további kommentárt nem kíván tenni.

A Klagenfurtban, Ausztriában született, majd honosított Schmid Julia lett volna az első magyar olimpiai induló szlalom kajak-kenuban; nem számított éremesélyesnek, az elvárás inkább a tisztességes helytállás lett volna. Kiválásával jelenleg 173 fős a magyar csapat a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpián.

A szlalomkenuról, és Schmid Juliáról ebben a cikkben írtunk részletesebben, akkor, még olimpiai indulóként azt mondta a Telexnek,

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy Magyarországot képviselhetem a tokiói olimpián. Örülök annak, hogy a magyar szövetséget támogathatom, hogy több fiatalt nyerjenek meg a szlalom szakágnak, amely talán egyszer olyan erős lesz, mint a sprint szakág.”

A kajak-kenu szövetség Facebook-oldala szerint egyébként Schmid Julia már majdnem két hete kiutazott Japánba az olimpiára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!