Nézők nélkül tartják a tokiói olimpiát

2021. július 8. – 15:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A tokiói olimpia szervezői úgy döntöttek, hogy nézők nélkül fogják megtartani az idénre halasztott nyári játékokat, írja a Reuters.

Hasimoto Szejko, az olimpiai szervezőbizottság elnöke bocsánatot kért azoktól, akik jegyet vettek a rendezvényre. Arról már korábban döntöttek, hogy külföldi nézők nem nézhetik a játékokat a helyszíneken.

Szuga Josihide japán miniszterelnök szerint muszáj megakadályozni, hogy Tokió egy új fertőzési hullám forrása legyen. A városban már így is terjed a koronavírus delta variánsa.

Csütörtökön a japán kormány negyven napra rendkívüli állapotot hirdetett Tokióban a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt. A járvány kezdete óta Tokióban négyszer vezettek be rendkívüli állapotot, a legutóbbi június 20-ig volt érvényben, és másnaptól felváltotta a fokozott járványügyi intézkedések rendje.

A tokiói olimpiát eredetileg tavaly nyáron rendezték volna meg, de a pandémia miatt idén július 23. és augusztus 8. között kerül rá sor. Egy korábbi felmérés szerint a lakosság 80 százaléka ellenzi az ötkarikás játékok megrendezését. A tiltakozás legfőbb oka a koronavírus-járvány, de vannak olyanok is, akik szerint a tokiói vezetés az olimpiával csak a fukusimai atomkatasztrófa utóhatásairól vonná el a figyelmet. Az olimpiát övező ellenérzésekről, tiltakozásokról itt írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!