Asterix és Obelix is feltűnt a Puskás Arénához vonuló francia drukkerek között

2021. június 23. – 19:46

frissítve

Asterix és Obelix is feltűnt a Puskás Arénához vonuló francia drukkerek között
Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Bár minden magyar szurkoló a szerda esti, müncheni német-magyar Európa-bajnoki-meccsre figyel, ezzel egy időben Budapesten is fontos mérkőzést rendeznek. Az F csoport zárófordulójában a világbajnok franciák visszavághatnak a portugáloknak az öt évvel ezelőtti Eb-döntőn elszenvedett vereségükért.

Ahogy a magyarok elleni múlt heti meccsre, úgy a mostanira is több ezer francia szurkoló érkezett. Ők délután a Városligetnél kialakított szurkolói zónában gyülekeztek, majd együtt indultak el a Puskás Aréna irányába. A tömegbe néhány portugál mezes szurkolói is bekeveredett, de őket hamar kiemelték a békésen éneklő és szórakozó franciák közül. Vannak francia drukkerek, akik Asterixnek és Obelixnek öltöztek be, és a gall kakasos sapkák is gyakori szurkolói kellékek.

A 21 órakor kezdődő meccset a francia válogatott várhatja kényelmesebb helyzetből, ők két meccs után már továbbjutottak, a kérdés csak az, hogy hányadik helyen végeznek, és ki lesz az ellenfelük a nyolcaddöntőben. Az Eb-címvédő portugálok egy győzelem és egy vereség után három ponttal és +1-es gólkülönbséggel állnak, ami még egy szűk vereség esetén is elég lehet a továbbjutásukhoz.

Fotók: Bődey János / Telex Fotók: Bődey János / Telex
Fotók: Bődey János / Telex Fotók: Bődey János / Telex
Fotók: Bődey János / Telex
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!