Joachim Löw: Ronaldo nem csak a kólásüvegek pakolgatásában jó

2021. június 19. – 09:05

Másolás

Vágólapra másolva

Cristiano Ronaldo két gólt is szerzett a magyar válogatott elleni csoportmeccsen, ezzel minden idők legeredményesebb Európa-bajnoki gólszerzője lett. Huszonkét Eb-meccsen már 11 találatnál tart, amivel megelőzte az 1984-es Eb-n kilenc gólt szerző Michel Platinit. De hiába a rekord, Ronaldo sajtótájékoztatós produkciójáról több szó esik, mint a pályán nyújtott teljesítményéről.

A portugálok csapatkapitánya azzal került a figyelem középpontjába, hogy a keddi meccs előtt tartott sajtótájékoztatón látványosan elrakta maga elől az oda kikészített Coca-Cola-palackokat, és arra szólított fel mindenkit, hogy inkább vizet igyon. Ronaldo példáját Paul Pogba és Manuel Locatelli is követte az Eb-n, aminek az UEFA nem igazán örült.

Cristiano Ronaldo 2021. június 18-án – Fotó: CHRISTOF STACHE / AFP
Cristiano Ronaldo 2021. június 18-án – Fotó: CHRISTOF STACHE / AFP

A portugál válogatott szombaton ismét pályára lép az Eb-n, az F csoportban a német csapat lesz a következő ellenfelük. A müncheni meccs előtti sajtótájékoztatón a németek szövetségi kapitánya, Joachim Löw külön kitért Cristiano Ronaldóra, akiről azt mondta:

„Ronaldo nem csak a kólásüvegek pakolgatásában jó. Még mindig különleges játékos, a világ egyik legjobbja. Bárhonnan képes gólt szerezni, remekül fejel és pontosak a befejezései. Ugyanakkor tudjuk, hogy milyen útvonalakat szokott befutni a pályán. De a portugál csapat nem csak Ronaldóból áll, négy-öt világklasszis támadójuk van, ezért fontos lesz, hogy ne hanyagoljuk el a védekezést”

idézi Löw szavait a Bild. A német kapitány szerint főleg a támadójátékban kell javulniuk a franciák elleni 1-0-s vereségükhöz képest, többet kell birtokolniuk a labdát a támadóharmadban. Löw nyitva hagyta a kérdést, hogy változtat-e a kezdőcsapatán: „Ugyanazzal a felállással is eszközölhetsz taktikai változtatásokat, de változtathatsz is. Olyan csapatunk van, ahol minden posztra két jó játékosunk jut” – mondta. A sérülésből felépülő Leon Goretzka várhatóan már ott lehet a kispadon.

Ha az aktuális forma nem is, a korábbi eredmények a német válogatott mellett szólhatnak. Nagy tornán még sosem szenvedtek vereséget a Cristiano Ronaldóval felálló portugál válogatottól. A 2006-os világbajnokság bronzmeccsén 3-1-re, a 2008-as Európa-bajnokságon 3-2-re, 2012-es Eb-n 1-0-ra nyertek a németek, a 2014-es világbajnokságon pedig 4-0-ra ütötték ki a portugálokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!