Fél éven belül már a kilencedik nemzetközi kupameccset fogják a Puskás Arénában rendezni

2021. március 10. – 14:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb nemzetközi klubmérkőzést hoznak a budapesti Puskás Arénába, a Manchester City és a Borussia Mönchengladbach Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóját – az első meccshez hasonlóan – szintén Magyarországon játsszák le, írja az MTI.

Erre azért van szükség, mert a német csapatoknak a németországi szabályok szerint az Angliából való hazatérés után két hétre karanténba kellene vonulniuk, ám ez teljesen összeegyeztethetetlen a futballnaptárral.

Itt jön képbe Magyarország és a 2019-ben átadott 67 ezres Puskás Aréna, ami az elmúlt hetekben, hónapokban sorra fogadja a nemzetközi meccseket. Magyarország a külföldi sportolókat, futballcsapatokat különösebb korlátozások nélkül engedi be az országba, és a sportolók is karanténkötelezettség nélkül utazhatnak innen tovább.

A Puskás Aréna 2020. november 3-án – Fotó: Kisbenedek Attila / AFP
A Puskás Aréna 2020. november 3-án – Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

A kiemelt mérkőzések sora az UEFA-Szuperkupa-döntővel kezdődött tavaly szeptemberben, amit a Ferencváros két hazai BL-meccse követett, majd idén februártól a Bajnokok Ligája és az Európa Liga több kieséses meccsét rendezték itt. A Manchester City és a Mönchengladbach jövő heti, március 16-i találkozójával együtt már kilenc nemzetközi klubmeccsnek adott/fog otthont adni a Puskás Aréna.

  • 2020. szeptember 24. – Bayern München-Sevilla (UEFA-Szuperkupa)
  • 2020. november 4. – Ferencváros-Juventus (Bajnokok Ligája, csoportmeccs)
  • 2020. december 2. – Ferencváros-Barcelona (Bajnokok Ligája, csoportmeccs)
  • 2021. február 16. – RB Leipzig-Liverpool (Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő)
  • 2021. február 18. – Wolfsberger-Tottenham (Európa-liga, a legjobb 16 közé jutásért)
  • 2021. február 24. – Mönchengladbach-Manchester City (Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő)
  • 2021. március 10. – Liverpool-RB Leipzig (Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő)
  • 2021. március 16. – Manchester City-Mönchengladbach (Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő)
  • 2021. március 18. – Molde-Granada (Európa-liga, nyolcaddöntő)

Ezenkívül a magyar válogatott tavaly ősszel négy mérkőzést játszott a Puskás Arénában, március 25-én pedig a lengyel válogatottat fogadjuk itt, vagyis az aréna az egyik legkihasználtabb futballstadion Európában.

Az, hogy az európai klubok előszeretettel szervezik Budapestre a járvány miatt áthelyezett meccseiket, alapvetően az MLSZ sportdiplomáciai sikere, amiből az aréna üzemeltetője, a Nemzeti Sportközpontoknak (NSK) is profitál. Az NSK-tól megpróbáltuk megtudni, mennyi pluszbevételt hoznak számukra ezek a mérkőzések. Válaszukban azt írták, hogy a pályaválasztó klubok a Puskás Aréna használatáért bérleti díjat fizetnek, és a rendezéssel kapcsolatos valamennyi költség őket terheli, ám pontos összegeket nem közöltek.

A jelenlegi állás szerint a nyári Európa-bajnokságon három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt rendeznek Budapesten. Az Európa-bajnoki címvédő Portugáliát és a világbajnok Franciaországot itt fogadja a magyar válogatott, és az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt francia–portugál csoportmeccset is itt fogják játszani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!