A Puskás Arénában lesz a Lipcse és a Liverpool BL-meccse

2021. február 7. – 14:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti Puskás Arénában rendezik február 16-án az RB Leipzig-Liverpool Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzését, jelentette be a lipcsei klub honlapja.

A német hatóságok február 4-én döntöttek arról, hogy a Liverpoolt nem engedik Németországba utazni a járványhelyzet miatt. Az RB Leipzig ezután az UEFA-val és a Liverpoollal egyeztetve keresett alternatív helyszínt, amely végül a budapesti stadion lett. A lipcseieknek három magyar válogatott játékosuk is van: Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik, így nekik valamennyire hazai pálya lesz a Puskás Aréna. A Nagy-Britanniával szembeni beutazási tilalmat február 17-ig rendelték el a németek, – és Magyarországgal ellentétben – a sportolóknak sem adnak külön engedélyt a beutazásra, írja a Kicker.

A Liverpool azt írja a közleményében, hogy a visszavágó március 10-én, Angliában lesz. A Magyar Labdarúgó Szövetség azt írja, a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezik meg a párharcot, amelynek szervezője hivatalosan az RB Leipzig lesz, mely az UEFA ajánlását is figyelembe véve választotta ki a budapesti helyszínt.

„Magyarország minden rangos labdarúgó eseménynek örömmel ad otthont. Az elmúlt évtized infrastruktúra-fejlesztéseinek köszönhetőn rendelkezünk olyan létesítményekkel, amelyek alkalmasak nagyszabású sportesemények lebonyolítására”- írják.

A Bajnokok Ligájában még egy angol-német párharcot rendeznek, a Manchester City ellenfele a Borussia Mönchengladbach lesz. Az első mérkőzést február 24-én rendeznék Németországban, ha azonban meghosszabbítják az utazási tilalmat, akkor itt is új helyszínt kell keresni. A Kicker szerint egyelőre nem világos, hogy ebben az esetben ezt a meccset is a magyar fővárosba költöztetnék-e.

A 2019-ben átadott stadionban az elmúlt hónapokban több kiemelt mérkőzést is rendeztek, tavaly szeptember 24-én az UEFA-Szuperkupa-döntője volt itt, a BL-csoportkörbe jutó Ferencváros pedig a Barcelona és a Juventus elleni hazai meccseit játszotta itt. Az aréna az egyik helyszíne lesz a nyári Európa-bajnokságnak. Továbbá Budapest 2023-ban rendezhet Európa-liga-döntőt is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!